Vienas M. Balčiūno skundas atmestas, kitas – patenkintas

Teismo slenksčius minantis Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas artimiausiu metu  Lietuvos krepšinio federacijos generalinio sekretoriaus pareigų atlikti negalės. Panevėžio apygardos teismas atmetė piktnaudžiavimu ir kyšininkavimu įtariamo M. Balčiūno skundą panaikinti nušalinimą nuo pareigų. Tačiau pusmečiui skirtą namų areštą jam teismas nusprendė panaikinti. Šios Panevėžio apygardos teismo nutartys galutinės ir neskundžiamos.

M. Balčiūnas išklausyti sprendimo į Panevėžio apygardos teismą atvyko vienas.<br>R. Stundžienė
M. Balčiūnas išklausyti sprendimo į Panevėžio apygardos teismą atvyko vienas.<br>R. Stundžienė
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2013-02-04 17:22, atnaujinta 2018-03-12 15:00

M. Balčiūnas sakė, kad gerbs teismo sprendimą, tačiau neslėpė, kad teismui uždraudus jam tris mėnesius dirbti LKF generaliniu sekretoriumi kenčia ir federacija, ir jis pats. M. Balčiūnas teigė, kad šis sprendimas jam atsilieps finansiškai, nes jis praranda savo pagrindinį pragyvenimo šaltinį. Tiesa, vyriškis teigia, kad užsidirba ir kitais būdais – jis dėsto užsienio universitete, yra Sporto universiteto kancleris.

„Norėjom išnaudoti visas gynybos priemones, nes jaučiuosi visiškai nekaltas“, – paaiškino krepšinio veikėjas, žurnalistų paklaustas, kodėl skundė žemesnės instancijos teismo nutartis dėl namų arešto ir nušalinimo nuo pareigų.

Pirmadienį teismas taip pat nutarė, kad M. Balčiūnuii namų areštas skirtas nepagrįstai ir ši kardomoji priemonė turi būti panaikinta. Tai išgirdęs M. Balčiūnas pasidžiaugė, kad dabar nebereikės skubėti į namus iki 20 val. vakaro – juk kartais pavėluoti grįžti galima ir dėl prastų eismo salygų, jei tądien esi išvažiavęs į kitą miestą.

M. Balčiūnas nuo žurnalistų neslėpė, kad neketina atsiriboti nuo LKF veiklos. Teismas jam yra uždraudęs tik dirbti LKF generalinio sekretoriaus pareigose, tačiau bet kokį kitą darbą federacijoje jis gali dirbti. „Manau, kad ir toliau rūpinsiuosi federacijos finansavimu“, – sakė įtariamasis vadinamojoje viešbučio „Romantic“ aferos byloje.

Panevėžio apygardos teismas sausio 17 dieną nusprendė paleisti į laisvę M. Balčiūną, kurį žemesnės instancijos teismas buvo nusprendęs suimti 20 dienų. M. Balčiūnas areštinėje praleido dešimt parų.

Jam pateikti įtarimai dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu bei kyšininkavimo.

Suimta kol kas laikoma tik kita įtariamoji šioje byloje – viešbučio „Romantic“ vadovė Dalia Kuklierienė. Trečias suimtas įtariamasis, vienuolika parų už grotų praleidęs Panevėžio mero patarėjas Darius Simėnas taip pat paleistas į laisvę. Iš viso šioje byloje įtarimai pareikšti jau 11-kai asmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.