Daugiausia Seimo pravaikštininkų - „Drąsos kelyje“

Nesistemine partija prisistatančio „Drąsos kelio“ atstovai savaip supranta Seimo narių pareigas vaikščioti į posėdžius.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Feb 5, 2013, 9:03 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 2:13 PM

Seimo Etikos ir procedūrų komisija, apžvelgdama Seimo posėdžių lankomumą praėjusių metų gruodžio mėnesį, „Drąsos kelio“ atstovus įvardija kaip didžiausius pravaikštininkus.

Seimo narys Vytautas Matulevičius be pateisinamos priežasties praleido visus šešis Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto posėdžius. Kitas „drąsuolis“ Valdas Vasiliauskas be rimtos pateisinamos priežasties praleido tris iš keturių Seimo Antikorupcijos komisijos posėdžius. Taip pat pasižymėjo ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovė Vanda Kravčionok.

„Drąsos kelio“ atstovė Aurelija Stancikienė kartu su Darbo partijos lyderiu Viktoru Uspaskichu gruodį be rimtos pateisinamos priežasties praleido keturis iš dešimties Seimo plenarinius posėdžius.

Tačiau finansiškai šie Seimo nariai dėl prasto posėdžių lankomumo nenukentės. Pagal Seimo statutą, alga mažinama, jei parlamentaras be rimtos pateisinamos priežasties praleidžia daugiau nei pusę Seimo plenarinių posėdžių.

Parlamentaras V. Vasiliauskas portalui lrytas.lt teigė nelankęs visų Seimo Antikorupcijos komisijos posėdžių, nes už savo lėšas gruodį buvo išvykęs už Atlanto vandenyno.

„Bilietus pirkau dar vasarą, nes taip pigiau. Tuomet dar nežinojau, kad tapsiu Seimo nariu“, - aiškino parlamentaras, įspėjęs apie savo kelionę Seimo valdybą.

Tuo tarpu V. Matulevičius Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto posėdžius boikotavo.

„Aš jų nelankiau sąmoningai, nes į tą komitetą Seimo daugumos buvau paskirtas prieš savo valią. Norėjau dirbti Žmogaus teisių komitete. Jei būčiau nuėjęs į bent vieną komiteto posėdį, mane ten būtų ir palikę“, - savo problemas dėstė Seimo narys.

Jis į Žmogaus teisių komitetą buvo perkeltas sausį. Seimo narys taip pat skundėsi, kad Seimo dauguma jam neleidžia dirbti Antikorupcijos komisijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.