Duoną lietuviams dovanos visus metus

Duona neauga ant medžių. Tuo savo svečius stengėsi įtikinti bendrovės „Vilniaus duona“ bei organizacijos „Maisto bankas“ atstovai.

Lankytojai pamatė, kaip balti miltai virsta šiltais ir gardžiai kvepiančiais duonos kepalėliais.<br>V. Petrauskienė
Lankytojai pamatė, kaip balti miltai virsta šiltais ir gardžiai kvepiančiais duonos kepalėliais.<br>V. Petrauskienė
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Feb 5, 2013, 5:26 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 1:01 PM

Panevėžyje esančiuose „Vilniaus duonos“ kepimo cechuose svečiavosi grupė žmonių, kuriems bendrovė nemokamai kasdien skiria savo iškeptos duonos.

Neseniai „Maisto banko“ su „Vilniaus duona“ metų laikotarpiui pasirašyta paramos sutartis pradėjo galioti nuo vasario 1 dienos.

Tarp ekskursantų buvo ne tik nepasiturinčiųjų maitinimu besirūpinančios organizacijos „Maisto bankas“ atstovai. Pasižiūrėti, kaip kepama duona, atėjo ir remiamų šeimų su vaikais, pensininkų, neįgaliųjų.

Jie pamatė, kaip balti miltai virsta šiltais ir gardžiai kvepiančiais duonos kepalėliais. Vaikus stebino neįprasto dydžio pjaustymui skirti duonos kepalai. Kelios mergaitės ištiesusios rankas bandė juos išmatuoti.

Ekskursiją lydėjusi specialistė sakė, kad pati populiariausia Lietuvoje yra „Agotos“ duona. Jos parduotuvėse nuperkama daugiausia.

Pirmadienį į Londoną skridę tautiečiai buvo apdovanoti kepalėliais „Agotos“ duonos.

„Taip mes paminėjome vasario 5 - ąją, Duonos dieną“, - kalbėjo gamybininkai.

„Maisto banko“ direktorės pavaduotoja Kristina Tylaitė sakė, kad „Vilniaus duona“ Lietuvos žmonėms skirs maždaug iki tonos per mėnesį savo produkcijos.

„Prieš kelis mėnesius pasirašėme sutartį su „Mantinga“, kuri nekondicinę savo produkciją atiduoda mums. Du kartus per savaitę mes gauname po kelis šimtus kilogramų šaldytos šviežios duonos. Labai dėkingi esame ir „Vilniaus duonai“, kuri rems mus visus metus“, - sakė K. Tylaitė.

Ji pridūrė, kad duona yra tas produktas, kuris dažniau, nei kiti atsiduria šiukšliadėžėse. Tai skaudu, nes daugeliui žmonių mūsų šalyje duonos labai trūksta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.