Gripas į lovas guldo ir Seimo narius

Nežinia, ar į pavasario sesiją Seimo nariai susirinks gausiai. Neatmetama galimybė, kad dalis jų kvepės česnaku, medumi ar ruginuke. Arši gripo epidemija guldo Seimo narius ir kerta aklai – nesigaili nei konservatorių, nei socialdemokratų. Seimo narė konservatorė Vilija Aleknaitė-Abramikienė pirmadienį vos galėjo pasikelti iš lovos. Socialdemokratas Albinas Mitrulevičius pirmadienį atvyko į Druskininkų sanatoriją gydytis plaučių uždegimo, kuris prikibo kaip gripo komplikacija.

V. Aleknaitę-Abramikienę kankina kosulys ir aukšta temperatūra.<br>R. Danisevičius.
V. Aleknaitę-Abramikienę kankina kosulys ir aukšta temperatūra.<br>R. Danisevičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Feb 5, 2013, 10:00 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 12:44 PM

Gripo epidemija antradienį paskelbta ir Vilniuje. Sergamumas gripu ir peršalimo ligomis sostinėje viršijo epidemijos slenkstį – iš 10 tūkst. gyventojų sirgo 155 asmenys.

„Jaučiuosi, tarsi vos gyva. Labai blogai, aukšta temperatūra, šaltis krečia“, – antradienį silpnu balsu kalbėjo Seimo narė, konservatorė V. Aleknaitė-Abramikienė. Seimo narė teigė rimtai sunerimusi dėl savo sveikatos. Jai neramu ir dėl kitų žmonių, jiems pataria saugotis, gerti arbatą ir valgyti česnakus.

„Labai baisus šiemet gripas, guldo be gailesčio“, – skundėsi V. Aleknaitė-Abramikienė.

Socialdemokratas, 60 metų A. Mitrulevičius gripu susirgo sausio viduryje, iš karto po Seimo sesijos.

„Grįždamas namo po posėdžio pajaučiau, kaip maudžia visą kūną, skauda akių obuolius. Puoliau valgyti česnako, arbatą su medumi gėriau, bet niekas nepadėjo“, - prisiminė A. Mitrulevičius.

Po dviejų savaičių Seimo narį ištiko komplikacija: jis susirgo plaučių uždegimu ir savaitę pragulėjo ligoninėje. Dar savaitę jam teks gydytis Druskininkų sanatorijoje, taigi, gripas iš aktyvaus gyvenimo politiką išsviedė visam mėnesiui.

Antradienį prastokai jautėsi ir Seimo kancleris Jonas Milerius, nors jis tikisi, kad gripo pavyks išvengti.

„Sloguoju, manau, nieko rimto. Saugau sveikatą, kad liga neprikibtų“, - sakė J. Milerius.

Seimo kanceliarijos duomenimis, kol kas nė vienas Seimo narys nesikreipė prašydamas nedarbingumo lapelio.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) gydytoja Daiva Razmuvienė pripažino, jog šiais metais gripo epidemija viena pavojingiausių per pastaruosius 5 metus.

„Siautėja keli virusų tipai, pavojingiausias yra pandeminis virusas. Jis pasirodė tik 2009 metais, tada nežinojome, kaip jį įveikti, tai buvo mums nepažįstamas virusas, nežinojome, kokie vaistai jį veikia“, – pasakojo D. Razmuvienė.

Praėjusiais metais susirgimų gripu nebuvo daug, nebuvo ir mirtinų atvejų. Šiais metais infekcinė liga jau nusinešė 6 žmonių gyvybes, tarp jų – Kauno klinikose mirusi 12 metų mergaitė.

Per šių metų penktą savaitę gripu susirgo 645 asmenys, iš kurių 238 (36,9 proc.) buvo vaikai ir paaugliai iki 17 metų.

2009 – 2010 gripo sezono metu mirė 23 žmonės, epidemija buvo paskelbta 58 savivaldybėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.