Kandidatas į Seimą R. Podolskis bus teisiamas

Utenos apylinkės prokuratūra trečiadienį baigė ikiteisminį tyrimą dėl balsų pirkimu per 2012 m. Seimo rinkimus įtariamo „darbiečio“ Rimvydo Podolskio.

R. Podolskiui įteiktas pranešimas apie įtarimą. "Darbietis" ir įtariamieji jo bendrininkai šiuo metu susipažįsta su tyrimo medžiaga, turi teisę pateikti prašymus papildyti tyrimą.<br>D. Umbraso nuotrauka iš archyvo
R. Podolskiui įteiktas pranešimas apie įtarimą. "Darbietis" ir įtariamieji jo bendrininkai šiuo metu susipažįsta su tyrimo medžiaga, turi teisę pateikti prašymus papildyti tyrimą.<br>D. Umbraso nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 6, 2013, 4:28 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 11:33 AM

R. Podolskiui įteiktas pranešimas apie įtarimą. „Darbietis“ ir įtariamieji jo bendrininkai šiuo metu susipažįsta su tyrimo medžiaga, turi teisę pateikti prašymus papildyti tyrimą. Vėliau bus sprendžiama dėl bylos perdavimo į teismą.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas 2012 m. spalio 16 d. įtarus, kad kandidatas į Seimą R. Podolskis, veikdamas bendrai grupėje su R. G., Ž. M. ir A. B., suorganizavo rinkėjų papirkimą Zarasų rajone. Už kandidatui palankų rinkėjo balsą galimai buvo mokama 10-15 litų.

Tyrimo metu buvo apklausta 40 liudytojų ir 15 nukentėjusiųjų, atlikti kiti procesiniai veiksmai. Atliekant tyrimo veiksmus buvo nustatyti dar du R. P. bendrininkai, kurių vienas išvyko iš Lietuvos, paskelbta jo paieška.

Antradienį Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) panaikino R. Podolskio teisinę neliečiamybę ir leido jį patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

VRK 2012 m. spalio 17 d. jau buvo panaikinusi R. Podolskio neliečiamybę, tačiau jis buvo įregistruotas kandidatu į 2013 m. kovo 3 d. vyksiančius pakartotinius rinkimus į Seimą vienmandatėje Zarasų-Visagino rinkimų apygardoje. Todėl prokurorams reikėjo gauti naują komisijos sutikimą patraukti jį baudžiamojon atsakomybėn.

Prokurorai jau baigė penkis ikiteisminius tyrimus dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise per praėjusių metų rudenį vykusius Seimo rinkimus. Trijose baudžiamosiose bylose teismai jau paskelbė apkaltinamuosius nuosprendžius, kuriais nuteisti keturi asmenys.

Šiuo metu dar vyksta 18 tyrimų, prokurorai apklausia liudytojus, laukia specialistų išvadų dėl rašysenos tyrimų ir atlieka kitus būtinus proceso veiksmus. 14 tyrimų buvo nutraukta nenustačius nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių sudėties.

Iš viso per Seimo rinkimus buvo pradėti 37 ikiteisminiai tyrimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.