Po buvusio „Snoro“ vadovo žodžių - klausimai Seimo komitete

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas

Komitetas nori išgirsti pareigūnų atsakymus į buvusių „Snoro“ savininkų priekaištus.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Komitetas nori išgirsti pareigūnų atsakymus į buvusių „Snoro“ savininkų priekaištus.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 7, 2013, 4:04 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 9:48 AM

Komitetas ne tik nori išgirsti pareigūnų atsakymus į pastaruoju metu spaudoje pasirodžiusius buvusių „Snoro“ savininkų priekaištus, bet ir išklausyti informaciją apie kredito įstaigų veiklos stebėsenos efektyvumą, kaip sustiprinta jų kontrolė, LB pradėjus konsoliduotą visų kredito įstaigų priežiūrą.

Be to, komitetas nori daugiau informacijos apie situaciją neseniai bankrutavusiose kredito unijose. Visus šiuos klausimus jis naginės kitą trečiadienį.

„Komiteto nariai yra pateikę centrinio banko vadovui klausimus dėl esamos situacijos „Snore“, kredito unijose, apskritai priežiūroje, nori į tuos klausimus gauti atsakymus“, - BNS sakė komiteto vadovas socialdemokratas Bronius Bradauskas.

Konservatorius Jurgis Razma BNS sakė, kad posėdis bus uždaras, nes „Snoro“ ir kredito unijų bankrotų bylos yra prokurorų reikalas, o LB ar kitų institucijų pareigūnų „neapgalvotas pasakymas gali tapti patogiu įrankiu kitos pusės advokatams“.

„Kredito unijos - dar jautresnė situacija, nes gal kai kurios yra ties bankroto riba ir viešas kalbėjimas gali pakenkti“, - sakė J.Razma.

Pasak jo, su LB vadovybe bus siekiama išsiaiškinti, kaip sekasi „Snoro“ administratoriui - ką jis nuveikė, kaip vyksta turto pardavimas, pirmiausia „Snoro lizingo“ ir „Finastos“.

Liberalcentristas Kęstutis Glaveckas BNS teigė, kad posėdyje nebus svarstomos galimybės keisti įstatymus ir dar labiau sustiprinti bankų ir kredito unijų priežiūrą ar sugriežtinti jų veiklą.

„Nėra reikalo keisti įstatymus, reikia tik geros priežiūros. Lietuvos bankas turi visus tam reikalingus instrumentus, klausimas - ar jie naudojami ir kaip naudojami“, - BNS sakė parlamentaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.