Prokurorai apskundė išteisinamąjį nuosprendį švietimo ir mokslo ministro žmonai

Kauno apygardos prokuratūra apskundė teismo nuosprendį, kuriuo buvo išteisinta švietimo ir mokslo ministro žmona architektė Edita Pavalkienė dėl jai inkriminuotų kaltinimų sukčiavimu. Šį Kauno apygardos teismo verdiktą pasinaudodami įstatymo suteikta teise prokurorai apskundė Apeliaciniam teismui.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Feb 7, 2013, 11:45 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 10:20 AM

Ikiteisminis tyrimas dėl galimo sukčiavimo pasisavinant biudžeto buvo pradėtas prieš penkerius metus, kai į prokurorus kreipėsi Kauno savivaldybės Antikorupcijos komisija.

Skandalas kilo įtarus, jog architektės E. Pavalkienės vadovaujama bendrovė „Miestprojektas“, nors ir laimėjo savivaldybės skelbtą konkursą parengti Taikos ir Pramonės prospektų sankryžos rekonstrukcijos bei naujo viaduko statybos techninį projektą, tačiau darbų neatliko.

Konstatuota, jog „Miestprojektas“ konkursą laimėjo pasiūlęs maždaug aštuonis kartus brangesnes paslaugas, negu savivaldybė buvo numačiusi išleisti projektui.

Už paslaugą iš viso sumokėta 763 tūkst. litų, tačiau darbai iki galo nebuvo atlikti.

E. Pavalkienė tikino, kad visi darbai pagal galimybes buvo atlikti, bet žemės sklypas pasirodė esąs per mažas viadukui suprojektuoti. „Miestprojektas“ apie tai pranešė savivaldybei ir pateikė pasiūlymus, ką galima padaryti. Jokios reakcijos nesulaukta.

Dalyvaudami konkurse „Miestprojekto“ specialistai nežinojo, kiek savivaldybė numato skirti pinigų, o pasiūlymas pateiktas apskaičiavus visas būsimas išlaidas.

Kartu su E. Pavalkiene buvo teisiami du buvę Kauno savivaldybės tarnautojai – Komunalinio ūkio skyriaus vedėjas Valius Knokneris ir jo pavaduotojas Zenonas Girčys.

Prokurorai prašė jiems skirti 3 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, tačiau abu kauniečiai taip pat išteisinti.

Šie buvę valdininkai išgarsėjo vadinamojo „auksinio tualeto“ Kaune byloje, kurios baigtis jiems susiklostė skirtingai.

Z. Girčys tąsyk taip pat buvo išteisintas, o V. Knokneriui skirta 1 metų 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Šioje baudžiamojoje byloje Kauno miesto savivaldybė yra civilinis ieškovas.

Kauno meras Andrius Kupčinskas yra sakęs, kad savivaldybė sumokėjo bendrovei „Miestprojekas“ per 700 tūkst. litų, o jų padaryto darbo negavo. Miesto vadovas tikino sieksiąs, kad išteisinamasis nuosprendis butų apskųstas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.