Vyriausybės projektų sąraše - Lukiškių kalėjimas, Teismų rūmai ir Palangos aplinkkelis

Tarp šių metų viešosios ir

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-02-07 11:57, atnaujinta 2018-03-12 10:20

„Finansų ministerija jau šiems metams yra numačiusi projektų už 1 mlrd. litų“, - nekilnojamojo turto konferencijoje Vilniuje ketvirtadienį sakė A. Butkevičius.

Premjeras kalbėjo, kad sutartys dėl minėtų projektų gali būti pasirašytos jau šių metų viduryje.

A. Butkevičius kalbėjo, kad didžiausias tokių projektų stabdis yra „žinių neturėjimas“, esą reikia tinkamai vertinti projektų kainą - tiek projektinę, tiek galutinę.

Šiuo metu vyksta Lukiškių kalėjimo iškeldinimo bei Vilniaus miesto gatvių apšvietimo statybos PPP būdu rangovų konkursai.

Lukiškių kalėjimo komplekso perkėlimo į Pravieniškes darbai preliminariai vertinami apie 100 mln. litų. Privatus investuotojas per trejus metus rekonstruos 4 nenaudojamus Pravieniškių kalėjimo pastatus, kuriuose bus įrengtas kalėjimas su 320 vietų kaliniams, o vėliau 25 metus juos prižiūrės. 2017-aisiais Lukiškių kompleksą numatoma parduoti - tikimasi, kad tai leis padengti dalį statybų Pravieniškėse išlaidų.

Konkurse dalyvauja 5 bendrovės: „MG valdos“ antrinė įmonė „Pilies projektai“, „Hanner“, Panevėžio statybos trestas, „City Service“ ir „Eikos“ savininkų ir darbuotojų įkurta ir valdoma įmonė „Bendras verslas“.

Maždaug 193 mln. litų vertės teismų pastatas Vilniuje turėtų iškilti Šeimyniškių gatvėje, šalia Generalinės prokuratūros. Jame iki 2017 metų turėtų įsikurti Aukščiausiasis, Apeliacinis, Vilniaus apygardos teismai, Nacionalinė teismų administracija.

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius BNS neseniai sakė, kad daugiau nei 100 mln. litų vertės Palangos aplinkkelis nėra svarbiausias kelių infrastruktūros projektas, o PPP būdu būtų galima sutvarkyti Vilniaus-Molėtų kelią arba pastatyti estakadą Šilutės rajone.

Palangos aplinkkelio tiesimo ir priežiūros konkurso laimėtoja paskelbta bendrovė „Plėtros investicijos“, kurios akcininkės yra didžiausia Baltijos šalyse kelių ir tiltų statybos grupė „Kauno tiltai“ (75,1 proc.) ir bendrovė „Šiaulių plentas“ (24,9 proc.) - ji pasiūlė projektą įgyvendinti už 123,575 mln. litų (su PVM).

Viešosios ir privačios partnerystės pagrindu planuojama statyti kelių aukštų stovėjimo aikštelę Vilniaus Santariškių ligoninių miestelyje, įgyvendinti Vilniaus policijos komisariatų sujungimo projektą, vystyti Nemuno uostų prieplaukas, statyti kelio atkarpą Mauručiai-Puskelniai ir kitus.

Pirmasis įgyvendintas PPP projektas yra 200 mln. litų vertės Balsių mokykla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.