A. Butkevičius: „Lenkiškų mokyklų moksleiviams lietuvių kalbos egzamino vertinimas bus kitoks“

Lenkiškų mokyklų moksleiviams

Švietimo įstatymas, pasak A. Butkevičiaus, keičiamas nebus: kitokia egzaminų vertinimo tvarka bus sukurta ministro įsakymu.<br>J. Stacevičius
Švietimo įstatymas, pasak A. Butkevičiaus, keičiamas nebus: kitokia egzaminų vertinimo tvarka bus sukurta ministro įsakymu.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 8, 2013, 10:57 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 8:51 AM

Pasak premjero, ketvirtadienį susitikime su Šalčininkų mokytojais ir moksleiviais šie patys jo prašė, kad naujosios tvarkos taikymas nebūtų atidėtas.

„Ir jaunimas, ir mokytojai susirinkę to paties prašė - kad būtų taikoma išskirtinė tvarka egzaminuojant. Jie nori laikyti egzaminą, bet jiems egzamino vertinimas bus kitoks, negu tiems, kurie mokosi lietuviškose mokyklose“, - interviu „Znad Willi“ radijui penktadienį sakė premjeras.

Švietimo įstatymas, pasak A. Butkevičiaus, keičiamas nebus: kitokia egzaminų vertinimo tvarka bus sukurta ministro įsakymu.

Vyriausybės vadovas sakė pritariantis lenkiškų mokyklų moksleiviams ir mokytojams, kad egzaminų suvienodinimo atidėjimas problemos neišspręstų.

„Aš su jais kalbėjau atvirai ir klausiau, kuris kelias - ar egzamino atidėjimas, ar šitas. Ne, sako, mes jau pradėjome mokytis, mums geriau būtų, kad būtų taikoma kita tvarka, ne atidėjimas. Jei atidėsi dvejus metus, bus suprasta, kad dvejus metus tu gali būti tame pačiame lygyje arba galvoti, kad tik pradėsi gal gilintis stipriau po dvejų metų. Aš manau, kad jų pasiūlytas variantas yra teisingesnis“, - teigė A. Butkevičius.

Pasak premjero, atidėti egzaminų suvienodinimo tautinių mažumų ir lietuviškų mokyklų moksleiviams jo neprašė ir koalicijos partneriai - Lietuvos lenkų rinkimų akcija.

2011 m. ankstesnės kadencijos Seimas priėmė Švietimo įstatymo pataisas, numatančias daugiau pamokų lietuvių kalba tautinių mažumų mokyklose, taip pat lietuvių kalbos egzamino užduočių suvienodinimą nuo 2013 m.

Pataisos sulaukė didelio lenkų bendruomenės Lietuvoje nepasitenkinimo, buvo organizuojami protestai. Nepasitenkinimą pataisomis buvo išreiškusi ir Lenkijos užsienio reikalų ministerija.

Vyriausybė pabrėžė, kad reikia rūpintis, jog mokyklą baigę lenkai gerai mokėtų valstybinę kalbą ir kad panašus švietimo modelis galioja ir kitose ES valstybėse, tarp jų ir pačioje Lenkijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.