Įkvėpimo moksleiviai semiasi iš įdomių svečių

Tarptautinės Amerikos mokyklos Vilniuje (TAMV) moksleiviai ne vien kremta mokslus. Jų ugdymo įstaigoje dažni svečiai – įdomūs ir garsūs žmonės, kurių laimėjimai tampa stimulu siekti savo tikslo.

Plaukikę R. Meilutytę vaikai apipylė pačiais netikėčiausiais klausimais.<br>„Lietuvos rytas“
Plaukikę R. Meilutytę vaikai apipylė pačiais netikėčiausiais klausimais.<br>„Lietuvos rytas“
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čekuolytė

Feb 10, 2013, 12:45 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 6:11 AM

TAMV kasmet rengia karjeros dienas, kurių metu įvairių profesijų atstovai trumpų susitikimų su 8–12 klasių mokiniais metu pristato savo profesiją, atskleidžia šviesiąją ir tamsiąją jos pusę.

Neseniai moksleivius pradžiugino olimpinės čempionės plaukikės Rūtos Meilutytės ir jos trenerio vizitas.

Domino ir mėgstami ledai

Susirinkusių mokyklos sporto salėje moksleivių rankų miškas nedavė Rūtai atsikvėpti.

Vaikai apipylė Rūtą įvairiausiais klausimais, jiems rūpėjo ir kokie Rūtos mėgstamiausi ledai, ir kiek kartų per dieną ji treniruojasi.

Visiems norintiems moksleiviams Rūta dalijo parašus ir fotografavosi, atsakinėjo į moksleivių klausimus.

„Rūta įkvėpė mane niekada nepasiduoti. Ji yra puikus pavyzdys daugeliui berniukų ir mergaičių”, – sakė septintokė Evelina.

„Paklausęs jos pasijutau, kad ir aš galiu pasiekti viską, ko noriu”, – antrino jai penktokas Povilas.

Aštuntokui Robertui įspūdį paliko ne tik Rūta, bet ir jos treneris. „Manau, Rūtos treneris įkvėpė mus visus, įrodė, kad gali būti geriausias, kur tiktai nori, ne vien sporte”, – sakė jis.

Nuolat lanko garsenybės

Mokykloje kūno kultūros pamoką vedė ir „Lietuvos ryto” krepšininkai, kurie mokė, kaip taisyklingai apšilti prieš mačą, varinėti ir taikliai mesti į krepšį kamuolį.

„Snoro” bankroto situaciją aiškino buvęs „Nordea Bank Lietuva” generalinis direktorius, dabar – nepriklausomas finansų valdymo konsultantas Steenas Trondhjemas Nielsenas.

Apie savo darbą kosmose ir kosmoso stotyse moksleiviams pasakojo lietuvių kilmės Amerikos kosmonautas Karolis Bobko, o diskusiją apie literatūrą ir rašytojo darbą vedė romanu apie Antrojo pasaulinio karo metų paauglystės istoriją „Tarp pilkų debesų” išgarsėjusi rašytoja Rūta Šepetys.

Mokykloje vykusios knygų mugės metu savo rašytas knygas pristatė ir su vaikais apie dailę diskutavo menininkas Marius Jonutis. Jį nustebino moksleivių komunikabilumas.

Praėjusią savaitę TAMV įvyko ir žinomo tarptautinio meno konkurso „Niurnbergas – Düreris. XXI amžius”, kuriame dalyvauja įvairių pasaulio šalių vaikai, pristatymas.

Projekto vadovas, dailininkas, aukščiausios kategorijos dėstytojas metodininkas iš Charkovo (Ukraina) meno licėjaus Serhijus Hryčanokas (Ukraina) supažindino moksleivius su Albrechto Dürerio kūryba.

Įkvepia autoritetai

Mokyklos direktoriaus padėjėja Ieva Dovydėnienė sakė, kad labai svarbu nuo ankstyvo amžiaus vaikams pateikti skirtingos sėkmės istorijas ir gyvenimo pavyzdžius.

TAMV direktoriaus padėjėjai pritaria ir klinikinė psichologė bei specialiosios pedagogikos ir psichologijos centro „Olweus” patyčių prevencijos programos vyresnioji instruktorė Ieva Dulinskaitė.

„7–15 metų vaikai, be tėvų, kaip svarbiausių autoritetų, savo gyvenime dar išskiria ir žinomus, matomus, garsius žmones, tokius kaip sportininkai, menininkai, mokslininkai.

Tokie autoritetai motyvuoja, įkvepia, jų pavyzdžiu norisi sekti”, – sakė I. Dulinskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.