Kino ekranuose atgims Lietuvoje nužudytų žydų drama

Pirmadienį Kauno Choralinė sinagoga virto filmavimo aikštele – čia kuriamas filmas apie holokaustą išgyvenusios jaunos žydės Gitelės dramą. Moteris, kurios visa šeima buvo išžudyta Kauno IX forte, po 28 metų grįžta į gimtąjį miestą susitaikyti su ją gniuždančia praeitimi. Šią dramą ketinama baigti filmuoti kovo pabaigoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2013-02-11 13:32, atnaujinta 2018-03-12 04:34

Dramą apie vieną juodžiausių Lietuvos istorijos puslapių – holokaustą kuria britų režisierius Robertas Mullanas. Šis kūrėjas neblogai pažįsta Lietuvą, jis sukūrė istoriniais faktais paremtą filmą apie M. K. Čiurlionį - „Laiškai Sofijai“.

Naujajame R. Mullano filme „Mano seserys“ (Sisters of mine) atskleidžiama dramatiška jaunos Kauno žydės Gitelės, kurią vaidina aktorė Marija Korneckaitė, istorija.

Penkerių metukų sulaukusi Gitelė stebuklingai išsigelbsti nuo mirties Kauno IX forte. Visą mergaitės šeimą išžudo naciai ir jiems talkinę lietuviai.

Našlaitę priglaudžia paprasta lietuvė kaimietė, vėliau likimas Gitelę nubloškia į Kišiniovą, kur ji suauga.

Sulaukusi 33 metų Gitelė grįžta į gimtąjį Kauną susitaikyti su praeitimi ir iš naujo išgyvena visą jos šeimą sunaikinusią holokausto tragediją.

Juostoje bus galima išvysti ne tik pagrindinį vaidmenį atliekančią M. Korneckaitę, bet ir Gediminą Storpirštį, Liubomirą Laucevičių, kitus lietuvių aktorius.

Filmą kuriančios lietuvių bendrovės „Regulus films“ atstovai minėjo, kad „Mano seseris“ ketinama pristatyti užsienio šalių rinkoms. Filmą, kuriame aktoriai kalba rusų ir lietuvių kalbomis, ketinama dubliuoti į tų šalių kalbas, kuriose jis bus rodomas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?