Persirengėlius D. Grybauskaitė vaišino ne savo keptais blynais

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Užgavėnių popietę krypavo kartu su sostinės Žvėryno gimnazijos mokiniais. Į mokinių šventę prezidentė atvyko nešina pintine saldainių, riestainių ir blynų. Tiesa, pati jų nekepė, bet pati pirko reikalingus produktus.

Su mokinių keptais blynais D. Grybauskaitė mielai pozavo fotografams, bet paragauti neišdrįso.<br>V. Ščiavinskas
Su mokinių keptais blynais D. Grybauskaitė mielai pozavo fotografams, bet paragauti neišdrįso.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Akvilė Adomaitytė

Feb 12, 2013, 3:36 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 2:27 AM

D. Grybauskaitė žurnalistams papasakojo ir apie savo vaikystės Užgavėnes. „Neturėjome tokių spalvingų kaukių, kokių turi šiuolaikiniai vaikai. Mūsų kaukės buvo medinės ir net baisios, priminė gyvates. Po šventės norėjome kuo greičiau jomis atsikratyti ir laukti šviežios žolės“, – prisiminė prezidentė.

„Svarbiausia – švęsti išsaugant tradicijas, taip, kaip ir vaikystėje, kad po to liktų gražus prisiminimas“, – sakė D. Grybauskaitė.

Ar pati vaikystėje persirengdavo ir eidavo „žydauti“, D. Grybauskaitė sakė neprisimenanti. „Bet blynų visada būdavo“, – pridėjo prezidentė.

Kartu su Žvėryno bendruomene šalies vadovė stebėjo Lašininio ir Kanapinio kovą, degino Morę, šoko tautinius šokius. Su mokinių keptais blynais D. Grybauskaitė mielai pozavo fotografams, bet paragauti neišdrįso.

Prezidentė paragino visus šventės dalyvius kartu triukšmingai išvaryti žiemą iš Lietuvos ir pakviesti pavasarį. „Visoje Lietuvoje nuotaikingai švenčiamos Užgavėnės sutelkia bendruomenę ir kviečia atsikratyti sąstingio, prailgus žiemai. Neįsivaizduojame šios dienos be tradicinių blynų, persirengėlių ir laužų, sunaikinančių blogį. Tai – kvietimas kiekvienam įveikti negeroves ir atsinaujinti“, – susirinkusiems persirengėliams sakė prezidentė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.