Popiežius apsigyvens vienuolyne Vatikano soduose

Kai popiežius Benediktas XVI

Benediktas XVI vienuolyne negyvens visiškai atsiskyrėliško gyvenimo.<br>AP
Benediktas XVI vienuolyne negyvens visiškai atsiskyrėliško gyvenimo.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-02-12 16:18, atnaujinta 2018-03-12 02:14

Benediktas XVI vienuolyne apsigyvens, kai bus baigti jo remonto darbai. Tada susidarys neįprasta situacija - tuo pat metu Vatikane gyvens ir naujasis popiežius, ir jo pirmtakas.

Benediktui XVI, kuris per aštuonerius savo popiežiavimo metus labai vertino reguliarius pasivaikščiojimus Vatikano soduose, gėlių darželių ir daržovių lysvių supamas pastatas bus ideali vieta gyvenimo saulėlydžiui praleisti. Čia, be kita ko žydi dvi retos rožių rūšys - rožinės spalvos „Beatrice d'Este“ ir baltos „Giovanni Paolo II“. Ant sodo medžių auga citrinos ir apelsinai, o daže auginamos paprikos, cukinijos ir kopūstai.

Trijų aukštų pastato viršutiniuose aukštuose yra dvylika celių. Jos įrengtos kukliai - su mediniais krucifiksais ir religiniais paveikslais ant sienų. Pirmajame namo aukšte įrengta koplyčia, gyvenamoji ir poilsio patalpa, biblioteka bei virtuvė. Kol bus baigta pastato renovacija, Benediktas XVI gyvens popiežiaus vasaros rezidencijoje „Castel Gandolfo“ netoli Romos.

Vatikano atstovas Federico Lombardi nemano, kad Benediktas XVI vienuolyne gyvens visiškai atsiskyrėlišką gyvenimą. „Aš nemanau, kad jis taps atsiskyrėliu“, - sakė jis. Popiežius esą „dažnai sakė, kad jis garbingą savo amžių nori pašvęsti rašymui ir studijavimui“. „Aš galvoju, kad jis taip ir elgsis“, - sakė F. Lombardis, pridurdamas, kad „tokios situacijos dar nėra buvę, ir mes pamatysime, kaip bus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.