Sparnuotos V. Romanovo frazės - kaip vinys į banko karstą

Iki šiol jis garsėjo kaip žodžio kišenėje neieškantis verslininkas, aukšto skrydžio erelis. Tiesa, vis dažniau skleidžiantis tiesas, kurias, regis, supranta tik jis pats. Lietuvos žmonių partijos įkūrėjas, buvęs trijų futbolo klubų, garsiausio šalies krepšinio klubo savininkas - Vladimirui Romanovui tinka daugybė apibūdinimų, tačiau nuobodžiu jo nedrįsta pavadinti niekas.

Lietuvos banko vadovybės teigimu, pats V. Romanovas savo šnekomis sukėlė didžiausias problemas.<br>Donato Biliaus pieš.
Lietuvos banko vadovybės teigimu, pats V. Romanovas savo šnekomis sukėlė didžiausias problemas.<br>Donato Biliaus pieš.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 12, 2013, 10:07 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 1:37 AM

Ir štai - banko griūtis, apie kurią jau seniai numanė daugelis, bet Lietuvos banko vadovybės teigimu, pats V. Romanovas savo šnekomis sukėlė didžiausias problemas. Ką tokio jis pasakė per pastaruosius metus, mėnesius, dienas? Primename skambiausias jo frazes apie sportą, politiką, pasaulio tvarką, pinigus.

„Į galvą to neimu, aš gal į užpakalį imu“. Apie situaciją Ūkio banke.

„Aš - ne bankininkas. Reikia klausti arba bankininkų, arba prokurorų.“ Apie Ūkio banke galimai plaunamus iš Rusijos biudžeto pavogtas milžiniškas pinigų sumas.

„Oi, oi... Magnitskis. Rytoj bus šitas... Obama.“ Apie Ūkio banko siejimą su mįslinga Rusijos piliečio S. Magnitskio istorija. 

„Aš nieko nežinau, nes juk nesu banko darbuotojas. Baigsiu kursus, eisiu dirbti bankininku, tada ir į visus klausimus atsakysiu“. Iš pasisakymo apie bankininkystę.

„Iš mūsų klientai nebėga, tik žiurkės. Pas mane nėra žiurkių. Kažkas turbūt užsakė gandus, kažkas sumokėjo“. Apie informaciją, kuri gali išgąsdinti banko klientus.

„Aš nebesu klubo savininkas. Dabar esu tik rėmėjas. Klubo akcijas perdaviau veteranams.“ Apie Kauno „Žalgirio“ krepšinio komandą.

„Kad kelnės nesušlaptų, reikia turėti „pampersų“. O jų šį kartą neįdėjome“. V. Romanovas nustatė „Žalgirio“ pralaimėjimo Eurolygoje Malagos „Unicaja“ komandai priežastį.

„Kryžiaus žygiai ir Žalgiris susiję. Aš tokią knygą apie chronologiją leidžiu, ten kalbama apie valstybę, tiksliau, jos chronologiją, kur jie išrenka 50 žmonių, lietuviškai kalbančių, kurie išrenka pontifiką, ir kurie duoda žinias per pranašą, visuomenei kaip elgtis, gyventi“. Apie Lietuvos istoriją ir tradicijas. Iš plačiai nuskambėjusio, o vėliau iš dalies paties V. Romanovo paneigto interviu Rusijos sporto portalui championat.com.

„Blogiausia, kad konkurentai nuolat trukdė. Tai ten chemikalai užkasti, tai branduolinės liekanos. Priešpaskutinę dieną paskambino vaikams į darželius ir mokyklas. Neva, tėveliai, neleiskite, susprogdins. Likus valandai iki atidarymo, paskambino, kad susprogdino. 17 tūkst. pagal instrukciją reikėjo evakuoti. Visam tam reikėjo rengtis. Bet atsilaikėme“. Apie „Žalgirio“ arenos Kaune atidarymą.

„Aš, pavyzdžiui, užsiėmiau šokiais, save pakeičiau per 6 mėnesius. Biologiškai. Ir šitas procesas vyksta ląstelių lygyje“. Apie jį vienu metu užvaldžiusį stiprų pomėgį sportiniams šokiams.

„Grynos lietuvių tautos niekada nebuvo“. Apie valstybę, kurioje gyvena.

„Škotijos futbolas neturi ateities, kol jam vadovaus šios žiniasklaidos beždžionės. Ne tik futbolas, bet ir visa Škotija“. Edingurgo „Hearts“ klubo savininkas yra išplatinęs tokį pranešimą.

„Kitąmet aš gal nesiruošiu finansuoti „Žalgirio“. Yra veteranų parlamentas – tegul renka pinigus“. TV laidoje „Krepšinio pasaulyje“.

„Žalgirio“ treneris visada, visais laikais būsiu aš“. Atsakydamas į laidos „Šok su manimi“ vedėjo Vytauto Šapranausko klausimą, kas bus naujasis „Žalgirio“ treneris.

„Mūsų treneris sugalvojo genialų planą – sustiprinti komandą antroje rungtynių pusėje ir per vieną trečiojo kėlinio pradžios minutę liko be vilties laimėti“. Apie laikinu komandos strategu paskirto „Žalgirio“ klubo sporto direktoriaus Vitoldo Masalskio darbą.

„Daro intrigas tarp užsieniečių ir lietuvių, tarp jaunimo ir veteranų. Aš stebiu tą procesą. Bet padaryti nieko negaliu“. Apie mistinius priešus „Žalgirio“ komandos viduje.

„Šiemet pasisekė – tapome pirmi ir aš du taškus įmečiau, nors iki tol net kamuolio rankose nebuvau laikęs... Aš ir šiaip kamuolį, kai paėmiau pirmąsyk, įmečiau 7 baudas iš 10. Tai nesuprantu, kaip krepšininkai to nepadaro“. Apie „Žalgirio“ veteranų ekipos gretose savo laimėtą pasaulio veteranų čempionato Brazilijoje aukso medalį.

„Čia (Žalgirio“ klubas. - red.) ir yra bandymų laboratorija“. Rusų žurnalistų paklaustas, kodėl – jeigu taip domisi sportu ir mokslu, neįsteigia mokslinių bandymų laboratorijos.

„Norint tapti čempionu, nebūtinai reikia būti pajėgiausiu. Užtenka turėti iškrypėlių kareivių“. Po eilinio pralaimėjimo Eurolygoje.

„Čia ne tarybiniai laikai, o „banditskaja chodka“ (banditų sueiga - red.)“. Apie kovo mėn. vykusius Lietuvos futbolo federacijos prezidento rinkimus, kuriuos vienbalsiai laimėjo abejotinos reputacijos kaunietis Julius Kvedaras.

„K. Kemzūra nesuprato, ko atėjo“. Apie derybas su „Žalgirio“ treneriu pretendavusiu tapti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneriu Kęstučiu Kemzūra.

„O kam su jais šnekėtis. Ir su kuo? Su priešais?“. Apie bendravimą su „Žalgirio“ sirgaliais.

„V. Putino ir D. Medvedevo tandemas prirėmė prie sienos šiuolaikinės kolonizacijos meistrus valstybių, kurių informacinė erdvė yra „laisvosios“ spaudos monopolijos rankose“. Apie Rusijos prezidento rinkimus, kuriuose laimėjusį V. Putiną Vakarų demokratijos kaltino akivaizdžiomis rezultatų klastotėmis.

„Amerikoje, pavyzdžiui. Amerikos neliko, kai jie atėmė tikėjimą. Užpuolė Iraną, Iraką, Jugoslaviją. Taip ir dolerio neliko“. Apie, jo nuomone, jau galutinai bankrutavusias Jungtines Valstijas.

„Kokia žmonijos ateitis? Ją galima būtų tik parduoti organams, o likusią biologinę masę vertėtų perdirbti į kombinuotus pašarus“. Iš pamokymo Rusijos žurnalistams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.