Užgavėnių šėlsmas neaplenkė ir kariškių

Nežinia ką paporins sinoptikai, tačiau pavasaris pirmiausia turėtų ateiti į Šiaulius, nes čia per Užgavėnes žiemą lauk iš kiemo varyti stojo ir kariškiai - Aviacijos bazės personalas bei NATO oro policijos misiją vykdantys Danijos kariai.

Užgavėnių šėlsmas įtraukė ir Aviacijos bazės personalą bei NATO misiją vykdančius Danijos kariškius.<br>R. Vitkus
Užgavėnių šėlsmas įtraukė ir Aviacijos bazės personalą bei NATO misiją vykdančius Danijos kariškius.<br>R. Vitkus
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Feb 12, 2013, 5:57 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 2:06 AM

Vėlyvą popietę prie Aviacijos bazės štabo susirinkusius karius į Užgavėnių šėlsmą įtraukė persirengėliai - Šiaulių profesinio rengimo centro mokiniai ir pedagogai.

Skambant nuotaikingai muzikai persirengėliai šokdino kariškius, siūlė jiems dalyvauti įvairiuose žaidimuose.

Kalbos barjeras šventėje dalyvavusiems Danijos kariškiams nesutrukdė įsilieti į šokančiųjų gretas. NATO misiją atliekantys kariai kartu Aviacijos bazės kariškiais noriai vykdė Užgavėnių rengėjų sumanymus.

Daugiau nei valandą trukusi Užgavėnių šventė Danijos kariškiams paliko puikų įspūdį. Daugelis jų įdomesnius šventės momentus fotografavo ir filmavo savo mobiliaisiais telefonais.

Kartu su persirengėliais pašokęs Danijos junginio vadas Krestenas Andersenas sakė esąs sužavėtas tokios šventės.

„Danijoje Užgavėnės taip pat minimos, tačiau pas mus ši šventė daugiau džiaugsmo suteikia vaikams, o pas jus linksminasi visa bendruomenė“, - sakė K. Andersenas.

Kariškių Užgavėnės neapsiėjo be tradicinių jos akcentų: Kanapinio ir Lašininio dvikovos, Morės sudeginimo ir, žinoma, blynų.

Kadangi čia pat dviejose keptuvėse kepami miltiniai blynai buvo išties skanūs, jų kepėja vos spėjo suktis.

Pašėlti susirinkusieji galėjo ne tik šokdami, bet ir padėdami traukti virvę Kanapiniui ar Lašininiui.

Smagiausia pramoga tapo kariškių pasiūlytas pasivažinėjimas karišku rogučių karavanu – atsisėdus ant vikšrinio visureigio traukiamų padangų.

Pirmiausia šią atrakciją išbandė kariškiai, o vėliau - ir Užgavėnių šventę Aviacijos bazėje surengę Šiaulių profesinio rengimo centro moksleiviai.

Užgavėnių šėlsmas Aviacijos bazėje vyko jau antrą kartą.

Pirmą kartą su Lietuviškų Užgavėnių tradicijomis buvo supažindinti tuo metu NATO misiją čia vykdę Vokietijos kontingento kariškiai.

Šiemetinę Užgavėnių šventę Aviacijos bazėje stebėjo ir krašto apsaugos viceministras Marijus Velička bei Lietuvos karinių oro pajėgų vadas generolas majoras Edvardas Mažeikis, kurie prieš tai dalyvavo penktosios Oro pajėgų mokymo grupės, rengsiančios Afganistano sraigtasparnių pilotus ir sraigtasparnius aptarnaujantį personalą, palydoms.

Į Afganistaną buvo išlydėti šeši Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazės kariai ir vienas Latvijos karys. Afganistane prie jų prisijungs Belgijos ir Ukrainos kariai, kurie Kandaharo oro uoste tęs Afganistano nacionalinės armijos sraigtasparnių pilotų ir jų techninės priežiūros specialistų rengimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.