V. Vasiliauskas: „Vien pirmadienį iš Ūkio banko atsiimta indėlių už daugiau kaip 100 mln. litų“

Po pagrindinio Ūkio banko akcininko

Pasak V. Vasiliausko, centrinis bankas visus 2012 metus aktyviai dirbo su Ūkio banku ir pačiu V. Romanovu siekiant pertvarkyti paskolų portfelį.<br>V. Balkūnas
Pasak V. Vasiliausko, centrinis bankas visus 2012 metus aktyviai dirbo su Ūkio banku ir pačiu V. Romanovu siekiant pertvarkyti paskolų portfelį.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 12, 2013, 7:57 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 1:54 AM

„Taškas buvo padėtas penktadienio pranešimuose viešoje erdvėje ir kada pradėjo bėgti indėliai. Vien per pirmadienį daugiau kaip 100 mln. litų piniginių lėšų išėjo, ir bankas būtų susidūręs su didžiulėmis likvidumo problemomis“, - Lietuvos televizijai antradienio vakarą sakė Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

Penktadienį V. Romanovas paprašė Kauno valdžios daugiau paremti „Žalgirio“ krepšinio klubą, sakydamas, kad trūksta pinigų žaidėjų algoms. Jis taip pat paskelbė, kad netrukus už simbolinę kainą perduos klubo akcijas trims „Žalgirio“ veteranams.

Pasak V. Vasiliausko, centrinis bankas visus 2012 metus aktyviai dirbo su Ūkio banku ir pačiu V. Romanovu siekiant pertvarkyti paskolų portfelį. Paskutinis pokalbis tarp jų įvykęs praeitą antradienį.

Lietuvos bankas pirmadienį nusprendė laikinai apriboti Ūkio banko veiklą ir paskyrė laikinąjį administratorių.

Lietuvos banko valdyba sprendimą apriboti banko veiklą motyvavo rizikingomis pastarųjų metų veiklos tendencijas, bankui žalingais akcininkų veiksmais, priežiūros institucijos nurodymų nevykdymu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.