„Prisitrolinęs“ L. Ulevičius atsistatydina

Teisininkas Liutauras Ulevičius

L. Ulevičius yra siūlęs atsistatydinti visai VRK dėl pažeidimų per Seimo rinkimus.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
L. Ulevičius yra siūlęs atsistatydinti visai VRK dėl pažeidimų per Seimo rinkimus.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 13, 2013, 2:20 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 12:29 AM

Seimo posėdžių sekretoriatui adresuotame rašte L.Ulevičius sako iš komisijos pasitraukiantis nuo trečiadienio.

Kaip BNS sakė VRK vadovas Zenonas Vaigauskas, komisijos nariams L. Ulevičius paaiškino pasitraukiantis, nes pasirinkęs dirbti privačiame sektoriuje.

L. Ulevičių į VRK delegavo tuometinis teisingumo ministras Remigijus Šimašius. Komisijos sudėtį tvirtina Seimas, iš teisingumo ministro, Lietuvos teisininkių draugijos bei Seimo rinkimuose daugiamandatėje aygardoje mandatų gavusių partijų atstovų.

Išbraukus L. Ulevičių iš VRK sudėties, į jo vietą turės būti deleguotas kitas teisingumo ministro siūlomas narys, nes nebeišlaikomas reikalavimas, kad komisijoje teisingumo ministro ir teisininkų kandidatai turėtų daugumą.

„Pasitraukus L. Ulevičiui, lieka lygus skaičius nuo abiejų pusių, todėl teisingumo ministras turės teikti naują atstovą“, - sakė Z. Vaigauskas.

Jis pabrėžė, kad nors pareiškė atsistatydinantis nuo trečiadienio, formaliai L. Ulevičius bus VRK nariu iki atitinkamo Seimo nutarimo.

„Per prievartą dirbti niekas neprivers, bet kol nebus Seimo nutarimo dėl komisijos sudėties pakeitimo, jis bus skaičiuojamas sprendžiant dėl kvorumo, galės dalyvauti posėdžiuose“, - sakė VRK vadovas.

L. Ulevičius jau anksčiau yra skelbęs atsistatydinantis, tačiau tuometinės Seimo pirmininkės Irenos Degutienės sekretoriatą tuomet pasiekė jo prašymas parlamente balsuoti dėl pasitikėjimo.

Tame rašte L. Ulevičius teigė, kad pagal įstatymą VRK nario įgaliojimai nutrūksta, kai Seimas visų Seimo narių balsų dauguma pareiškia nepasitikėjimą juo. Remdamasis šiuo straipsniu L. Ulevičius prašė svarstyti klausimą dėl pasitikėjimo juo kaip VRK nariu klausimą.

L. Ulevičius tuomet siūlė atsistatydinti visai VRK dėl pažeidimų per Seimo rinkimus, kurių, jo teigimu, „VRK tinkamai neištyrė ir neįvertino, sukėlė daugybę viešų diskusijų ir abejonių, ar VRK tinkamai vykdo jai numatytus uždavinius“.

Apie ketinimus atsistatydinti L. Ulevičius buvo viešai paskelbęs, kai parlamentaras „darbietis“ Vytautas Gapšys jį apkaltino provokavus vykdyti neteisėtą veiką darant įtaką aplinkos ministrui, remdamasis socialiname tinkle „Facebook“ gauta žinute.

L. Ulevičius tuomet tvirtino taip provokavęs Seimo narį, siekdamas įvertinti, ar V. Gapšys „užkibs“ ant metamo kabliuko, ir savo veiksmus vadino „trolinimu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.