Kedžių susitikimai su anūke tolsta

Ne vieną ikiteisminį tyrimą ir teismą su savo skundais, nušalinimais ir ligomis vilkinę Kedžiai ir Venckai dabar patys yra priversti laukti teismo sprendimo, kuris neaišku, ar jiems bus palankus.

Kol Kedžių skundas dėl susitikimų su anūke neišnagrinėtas, Kedžiai su mergaite gali bendrauti tik laiškais, tačiau seneliams mergaitė jų jau kurį laiką nerašo.<br>R. Neverbicko nuotr. iš archyvo
Kol Kedžių skundas dėl susitikimų su anūke neišnagrinėtas, Kedžiai su mergaite gali bendrauti tik laiškais, tačiau seneliams mergaitė jų jau kurį laiką nerašo.<br>R. Neverbicko nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Feb 13, 2013, 7:57 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 1:24 AM

Raseinių rajono apylinkės teismui, nagrinėjančiam Laimutės Kedienės ir Vytauto Andriaus Kedžių prašymą nustatyti jų bendravimo su anūke tvarką jau ne vieną mėnesį dėl įvairiausių priežasčių nepavyksta pradėti nagrinėti bylos iš esmės.

Trečiadienį numatytas teismo posėdis vėl neįvyks. Teismas yra gavęs psichologo prašymą bylos nagrinėjimą atidėti, nes jis negali atvykti į posėdį. „Psichologo nurodoma priežastis yra pateisinama, todėl teismas turės tenkinti jo prašymą“, - lrytas.lt antradienį sakė Šiaulių apygardos teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

Kad psichologo dalyvavimas nagrinėjant Kedžių skundą yra būtinas, teismas išsiaiškino ankstesniuose posėdžiuose.

Psichologo dalyvavimo pageidauja Vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovai.

Nuo pernai metų gegužės 17 d. savo dukrą auginanti Laimutė Stankūnaitė ir jos advokatas Gintaras Černiauskas nemano, kad Kedžiai dabar gali matytis su anūke.

Jų nuomone, pirmiausia turėtų būti baigtos nagrinėti visos Kedžiams iškeltos baudžiamosios bylos.

Vieną jų, dėl trukdymo antstolei atlikti savo pareigas vis dar neatversta Alytaus apylinkės teisme.

L. Kedienės atžvilgiu yra pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl poveikio L. Stankūnaitės dukrai. V. Kedys į teisiamųjų suolą gali sėsti dėl melagingų parodymų davimo apie esą Stankūnų bute matytą Andrių Ūsą, kuris dėvėjo tik apatines kelnaites.

Kaip paaiškėjo teisme, V. Kedys niekada nebuvo užėjęs į Stankūnų butą, todėl negalėjo jame matyti ir pusnuogio A. Ūso.

Tyrimai dėl poveikio mažametei ir melagingų liudijimų dar nebaigti.

L. Stankūnaitė pageidauja, kad prieš patenkindamas arba atmesdamas Kedžių skundą, teismas paklaustų pačios mergaitės, ar ji nori matytis su seneliais, tačiau vaiko apklausai kategoriškai prieštarauja Vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovai.

Nutarta, kad mergaitės norus teismui perduos su ja bendraujantis psichologas.

Kol Kedžių skundas dėl susitikimų su anūke neišnagrinėtas, Kedžiai su mergaite gali bendrauti tik laiškais, tačiau seneliams mergaitė jų jau kurį laiką nerašo.

Pasak L. Stankūnaitė, taip nusprendė pati mergaitė.

Anksčiau moteris ir jos advokatas teigė, kad po savaitės devintąjį gimtadienį švęsiantis vaikas su seneliais nenori bendrauti dėl nuolatinių Kedžių priekaištų jai.

Kedžiai anūkę laiškuose nuolat žemina dėl esą negražaus mergaitės rašto, priekaištauja, kodėl ši jiems neiškart atsako, vis bando sužinoti, kur vaikas gyvena.

Mergaitė nenori matytis ne tik su seneliais, bet ir su teta Neringa Venckienė, nes puikiai prisimena, ką ši jai pasakodavo apie motiną, kaip gąsdindavo, esą jei ši gyvens su ja, bus parduota pedofilams arba net nužudyta.

Teismui Kedžiai yra nurodę, kad su anūke norėtų matytis kartą per savaitę, kiekvieną pirmadienį, nuo 13 iki 17 val., Kauno miesto vyriausiojo policijos komisariato patalpose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.