Šiaulių bankas yra pasirengęs pradėti derybas dėl Ūkio banko bankinės veiklos

Šiaulių bankas yra pasirengęs pradėti derybas su Lietuvos banku dėl Ūkio banko bankinės veiklos Lietuvoje perėmimo, siekiant kuo greičiau atnaujinti Ūkio banko veiklą bei išlaikyti finansų sistemos stabilumą.

Šiaulių bankas yra pasirengęs pradėti derybas su Lietuvos banku dėl Ūkio banko bankinės veiklos Lietuvoje perėmimo<br>M. Astrauskas
Šiaulių bankas yra pasirengęs pradėti derybas su Lietuvos banku dėl Ūkio banko bankinės veiklos Lietuvoje perėmimo<br>M. Astrauskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 13, 2013, 11:24 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 12:51 AM

Šiaulių bankas yra suinteresuotas, kad susidariusi situacija išsispręstų kuo greičiau be didesnių neigiamų pasekmių Ūkio banko klientams bei visai Lietuvos bankinei sistemai.

“Šiaulių bankas yra finansiškai stiprus tokiam žingsniui ir turi skaidrią akcininkų struktūrą. Šiuos ketinimus remia ir didžiausias Šiaulių banko akcininkas Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB)”, - sakė Šiaulių banko administracijos vadovas Audrius Žiugžda.

Pasak jo, Šiaulių bankas nuolat ieško plėtros galimybių, nes tai atitinka akcininkų strategiją. Todėl skaidrių Ūkio banko aktyvų Lietuvoje ir įsipareigojimų perėmimas leistų padidinti Šiaulių banko rinkos dalį bei padidintų konkurencingumą Lietuvos bankų rinkoje. Tai būtų precedentas kuriant stiprų lietuvišką banką.

„Aš esu įsitikinęs, kad Šiaulių banko vadovybė ir jo darbuotojai gali užtikrinti, kad paslaugų teikimas Ūkio banko klientams būtų greitai atnaujintas”, - sakė ERPB atstovas Šiaulių banko Stebėtojų taryboje Peteris Reinigeris.

Prielaidas užtikrinti sklandų ir greitą paslaugų atkūrimą Ūkio banko klientams sudaro ir naudojama ta pati informacinių technologijų (IT) platforma bei bendras bankomatų tinklas. Šiaulių bankas pasiūlytų pagalbą Ūkio banko klientams užtikrinant jų verslo tęstinumą, sukuriant patogų klientų aptarnavimo tinklą bei sukuriant naujas galimybes, atsirandančias dėl banko plėtros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.