Tikintieji nori vėl pamatyti Benediktą XVI

Tūkstančiai tikinčiųjų trečiadienį susirinks Šv. Petro aikštėje atsisveikinti su

Popiežius rengiasi aukoti Pelenų trečiadienio mišias.<br>"Reuters"
Popiežius rengiasi aukoti Pelenų trečiadienio mišias.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 13, 2013, 12:00 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 12:44 AM

85 metų popiežius, kuris pirmadienį sakė, kad vasario 28 dieną dėl savo senyvo amžiaus atsistatydins, surengs bendrąją audienciją ir 9 val. 30 min. Grinvičo (11 val. 30 min. Lietuvos) laiku pasirodys į aikštę išeinančiame lange.

14 val. Grinvičo (16 val. Lietuvos) laiku jis Šv.Petro bazilikoje aukos Pelenų trečiadienio mišias, kurios bus paskutinės viešos jo mišios ir vienas paskutinių jo, kaip popiežiaus, renginių.

Šios mišios paprastai aukojamos Romos Aventino kalvos Šv. Sabinos bazilikoje, tačiau šį kartą buvo perkeltos iš pagarbos pontifikui ir siekiant, kad būtų vietos tikintiesiems, kurių, kaip tikimasi, atsisveikinti su popiežiumi susirinks daug.

Benedikto XVI popiežiavimas truko aštuonerius metus ir buvo vienas trumpiausių per dabartinę Katalikų Bažnyčios istoriją.

Slaptos konklavos, kuri rinkti naujo popiežiaus susirinks Siksto koplyčioje po garsiąja Michelangelo freska, data dar nepaskirta, bet ji gali prasidėti per kelias dienas po Benedikto XVI atsistatydinimo.

Vatikano atstovas Federico Lombardi yra sakęs, kad naujas popiežius turėtų būti išrinktas iki Velykų, kurios šiemet bus švenčiamos kovo 31 dieną. Pereinamuoju laikotarpiu Bažnyčiai vadovaus Vatikano valstybės sekretorius Tarcisio Bertone.

Po Pelenų trečiadienio Benediktas XVI dar du kartus surengs bendrąsias audiencijas ir iš savo lango pasakys „Viešpaties angelo“ maldą, o paskui pasitrauks į nuošalų vienuolyną, nurodė Vatikanas.

Vienintelis kitas popiežius, atsistatydinęs dėl to, kad jautėsi nebegalintis eiti savo pareigų, yra Celestinas V, atsiskyrėlis, kuris 1296 metais atsistatydino vos keli mėnesiai po išrinkimo.

Jis tada pasakė, jog nebegali pakelti Romos intrigų, ilgisi paprastesnio gyvenimo ir nėra fiziškai pajėgus eiti pontifiko pareigų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.