Vilniaus universiteto Onkologijos institutas turi naują vadovą

Ilgametis Vilniaus universiteto Onkologijos instituto direktorius Konstantinas Povilas Valuckas nebevadovaus šiai gydymo įstaigai. Apie tai jis sužinojo apsilankęs pas sveikatos apsaugos ministrą Vytenį Andriukaitį. Oficiali atleidimo priežastis – pasibaigusi kadencija. Tačiau neoficialiai teigiama, jog K. P. Valuckas negalėjo likti toliau vadovauti šiai įstaigai, nes priešinosi planams Onkologijos instituto pertvarkymo planams. 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 13, 2013, 5:40 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 12:02 AM

Onkologijos instituto Tarybos sprendimu naujuoju Instituto direktoriumi išrinktas prof. Narimantas Evaldas Samalavičius, iki tol ėjęs Instituto tarybos pirmininko pareigas.

Vyriausybė dar prieš kelerius metus nusprendė šią gydymo įstaigą padalyti į Onkologijos ligoninę bei Lietuvos onkologijos institutą. Ligoninę planuota sujungti su Santariškių klinikomis ir padaryti pavaldžią Sveikatos apsaugos ministerijai, o institutą - Švietimo ir mokslo ministerijai.

Sveikatos apsaugos ministerijos nuomone, ligonių gydymą reikia atskirti nuo mokslinių tyrimų. Ši idėja nepatiko onkologams, todėl į įstaigos reorganizaciją buvo įtraukti teismai, o pertvarkymai įstrigo.

Šiandien, atsisveikinant su ilgamečiu vadovu, sveikatos apsaugos ministras  jam suteikė Nusipelniusio Lietuvos gydytojo vardą ir apdovanojo jį Nusipelniusio Lietuvos gydytojo garbės ženklu.

“Nusipelniusio gydytojo vardas, mano manymu, yra pats garbingiausias apdovanojimas, kuris suteikiamas medikui, – sakė ministras. – Visų jūsų ilgamečių pastangų ir didelių darbų, atliktų tobulinant onkologijos tarnybą Lietuvoje, tikslas buvo ir yra žmogus, susirgęs sunkia liga. Jūs, gerbiamas daktare, Lietuvos nusipelniusių gydytojų galerijoje užimsite vieną iš garbingiausių vietų.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.