Mažuosius ligonius pradžiugino sniego seniai

Respublikinės Šiaulių ligoninės Moters ir vaiko klinikoje besigydančių vaikų nuotaiką praskaidrino ketvirtadienį klinikos kieme surengta sniego senių lipdymo akciją.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Feb 14, 2013, 5:30 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 10:05 PM

Prie ligoninės langų prilipę mažieji pacientai galėjo stebėti kaip akcijoje dalyvavę moksleiviai per keliasdešimt minučių nulipdė bei „aprengė“ tris sniego senius: tėtį, mamą ir jų atžalą.

Baigę lipdyti sniego senius akcijos dalyviai spalvotais dažais ant sniego užrašė: „Sveikite greičiau“.

Šios akcijos sumanytoja Šiaulių miesto pedagoginės-psichologinės tarnybos užimtumo grupės socialinė pedagogė Jūratė Vasiliauskienė sakė, kad su grupę lankančiais moksleiviais dažnai pasikalba apie būtinybę teikti kitam žmogui geras emocijas.

„Idėja surengti tokią akciją kilo pasikalbėjus su viena mama, kurios vaikas gydosi Vilniuje. Ši mama sakė, kad savo atžalai džiaugsmo suteikė, kai išėjusi į ligoninės kiemą, jo akivaizdoje nulipdė senį besmegenį. Pamaniau, kad tokiu būdu pradžiuginti ligoniukus būtų galima ir Šiauliuose“, - sakė J. Vasiliauskienė.

Socialinės pedagogės pasiūlymą surengti sniego senių lipdymo akciją užimtumo grupę lankantys moksleiviai sutiko entuziastingai.

„Tiesa, ne visų mano auklėtinių žodžiai sutapo su darbais. Į akcija susirinko mažiau moksleivių nei buvo žadėję. Iš keliolikos grupę lankančių vaikų lipdyti sniego senius atėjo aštuoni“, - sakė J. Vasiliauskienė .

Padedami vadovų moksleiviai greitai nulipdė ir papuošė sniego senius.

Klinikos kieme vykstančią akciją akylai pro ligoninės langus stebėjo ir čia besigydantys vaikai.

Sniego senių lipdymo akcija ne pirmoji Šiaulių miesto pedagoginės-psichologinės tarnybos užimtumo grupę lankančių moksleivių gerumo akcija.

Prieš tai šią grupę lankantys moksleiviai senelių namuose surengė spektaklį, o pernai per kovo 8-ąją Šiauliuose praeivėms dovanojo savo pačių pagamintas popierines gėles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.