Pasakyti „myliu“ – dinozaurišku plaustu per ledinę Nerį

Dainuodami ir šūkaudami „pas merginas, pas merginas!“ keturi fizikai pačių sukonstruotu dinozauro Dino formos plaustu nepabijojo šalto Neries vandens ir savo meilę filologėms įrodė ne žodžiais, o darbais. Valentino dienos proga vaikinai daugiau nei 6 kilometrus Dinu nusiyrė nuo Valakampių iki Baltojo tilto, kur jų laukė būrelis filologių, nešinų širdelės formos balionais.

Meilės dienos proga fizikai Nerimi atplaukė pasveikinti filologių.<br>D. Umbrasas
Meilės dienos proga fizikai Nerimi atplaukė pasveikinti filologių.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Akvilė Adomaitytė

Feb 14, 2013, 6:45 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 9:59 PM

Merginos sušalusius fizikus pasitiko priešgripiniu krepšeliu, pilnu keptos duonos su česnaku.

Kaip portalui lrytas.lt pasakojo akcijos iniciatorius, fizikos mokslus kremtantis Pijus, plaukimas ryškiai žaliu dinozaurišku plaustu turėjo užtrukti pusvalandį. Bet užduotis vaikinams pasirodė ne tokia jau lengva ir trikdžiai užklupo dar nuleidžiant plaustą į vandenį prie sostinės Valakampių tilto. Planuota trumputis pasiplaukiojimas virto poros valandų kelione.

Belaukiančios merginos žvarbo ir skirstėsi, o fizikų sulaukė tik stipriausios. Jas šildė vyrukų atgabenta arbata ir sausainiai. „Pykstam, kad fizikai sulaužė tradiciją ir kartu nekepė Užgavėnių blynų, bet vis tiek vaikinų laukiame“, – pasakojo prancūzų filologiją studijuojanti Julija.

Filologių ir fizikų draugystė garsėja nuo seno. Nors ypatingi ryšiai yra ir „braškėję“ – feministinių pažiūrų merginos ne kartą piktinosi fizikų atvirais pasakymais, kad iš Saulėtekio į senamiestyje įsikūrusį Filologijos fakultetą atvyksta merginų „pamylėti“. „Bet man draugystė su fizikais atrodo graži“, – neslėpė Julija.

Pasak legendos, Dinas Zauras kadaise suvalgęs filologę, todėl kiekvienais metais per fizikų dienas (FiDi) vyksta jų atsiprašyti prie Filologijos fakulteto durų. Fizikų dienos studentų audringai švenčiamos kiekvieną pirmąjį balandžio šeštadienį dar nuo 1969 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.