Dar trys bankai susidomėjo galimybe dalyvauti pertvarkant Ūkio banką

Vykdydamas Lietuvos banko nurodymą pradėti preliminarias derybas dėl galimo bankų dalyvavimo pertvarkant Ūkio banką, laikinasis administratorius kreipėsi į Lietuvoje veikiančius bankus, prašydamas informuoti, ar juos domintų dalyvavimas šiame procese. Be Šiaulių banko, su kuriuo preliminarios derybos jau pradėtos, dėmesį procesui parodė dar 3 bankai.

Laikinasis administratorius A. Audickas kreipėsi į 14 Lietuvoje veikiančių bankų ir užsienio bankų skyrių, kviesdamas informuoti, ar jie dalyvautų preliminariose derybose dėl galimo Ūkio banko įsipareigojimų, turto, teisių ir sandorių perėmimo.<br>M. Astrauskas
Laikinasis administratorius A. Audickas kreipėsi į 14 Lietuvoje veikiančių bankų ir užsienio bankų skyrių, kviesdamas informuoti, ar jie dalyvautų preliminariose derybose dėl galimo Ūkio banko įsipareigojimų, turto, teisių ir sandorių perėmimo.<br>M. Astrauskas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 15, 2013, 3:21 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 8:29 PM

Lietuvos bankas, siekdamas apsaugoti indėlininkų, kitų klientų ir visuomenės interesus ir atsižvelgdamas į būtinybę ypač greitai spręsti klausimą dėl Ūkio banko veiklos perspektyvų, vasario 13 dieną leido banko laikinajam administratoriui Adomui Audickui pradėti preliminarias derybas su Šiaulių banku ir kitais analogišką susidomėjimą parodžiusiais bankais dėl galimo jų dalyvavimo pertvarkant Ūkio banką.

Laikinasis administratorius kreipėsi į 14 Lietuvoje veikiančių bankų ir užsienio bankų skyrių, kviesdamas informuoti, ar jie dalyvautų preliminariose derybose dėl galimo Ūkio banko įsipareigojimų, turto, teisių ir sandorių perėmimo.

Pirminį susidomėjimą galimu banko pertvarkymo procesu parodė dar 3 bankai, kurie paprašyti artimiausiu metu laikinąjį administratorių informuoti, ar juos domina dalyvavimas tolesniuose proceso etapuose. Kiti bankai į kvietimą neatsiliepė arba pranešė, kad jų galimas dalyvavimas pertvarkant Ūkio banką nedomina.

Galimybė pertvarkyti probleminį banką perduodant jo įsipareigojimus, turtą, sandorius ir teises kitam bankui įtvirtinta Lietuvos Respublikos bankų įstatyme.

Lietuvos bankas svarbiausiu prioritetu laiko tokį Ūkio banko pertvarkymą, kuris geriausiai užtikrintų tolesnį įsipareigojimų vykdymą klientams ir turėtų mažiausios įtakos viešiesiems finansams.

Išvadas ir pasiūlymus dėl banko veiklos atkūrimo galimybių ir būdų laikinasis administratorius yra įpareigotas pateikti vėliausiai vasario 18 d.

Lietuvos bankas neatskleidžia susidomėjusių bankų pavadinimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.