Premjeras darbo metu dalyvauja Seimo rinkimų agitacijoje

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius penktadienį lankosi Biržų ir Kupiškio rajonuose. Sutapimas ar ne, tačiau po poros savaičių Biržų-Kupiškio apygardoje vyks pakartotiniai Seimo rinkimai, premjerą per šį vizitą lydi Socialdemokratų partijos kandidatas į parlamentą Aleksandras Zeltinis.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Feb 15, 2013, 4:10 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 8:18 PM

Biržų ir Kupiškio spaudoje jau pasirodė Socialdemokratų partijos apmokėti kvietimai žmonėms susitikti su premjeru, buvusiu Seimo nariu Česlovu Juršėnu ir A. Zeltiniu.

Susitikimai su gyventojais darbo metu vyks Biržų pilyje ir Kupiškio kultūros centre. Premjeras taip pat susitiks su šių rajonų merais, o penktadienio vakare dalyvaus profesionalių teatrų festivalio „Žaldokynės kraštas“ atidaryme.  

Premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė sako, kad premjeras į Biržus ir Kupiškį išvyko vykdydamas pažadą važinėti po rajonus.

Ar ši kelionė kaip nors susijusi su rinkimais? „Taip. Vienu šūviu du zuikius nušausime“, – neslėpė atstovė spaudai. Tačiau ji nemano, kad naudodamasis tarnybine padėtimi ir agituodamas už savo bendražygį premjeras nusižengia įstatymams arba politiko etikai. 

Komisija tiria pažeidimus Dėl galimo įstatymų pažeidimo Biržų-Kupiškio rinkimų apygardos komisija jau sulaukė skundų.

„Nelabai suprantu, ar Biržuose lankysis premjeras, ar Socialdemokratų partijos pirmininkas. Rajono savivaldybė kviečia gyventojus susitikti su premjeru, o socialdemokratai iš rinkimų sąskaitų apmoka šio vizito reklamą“, – stebėjosi Liberalų sąjūdžio kandidatas į Seimą Kęstutis Slavinskas.

Kad premjero vizitas virs agitacija už Socialdemokratų partijos kandidatą, įtaria ir Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatė Nijolė Šatienė. Ji taip pat eis į susitikimą su premjeru ir stebės, ar tai nėra agitacinis vienos partijos renginys.

Praėjusią savaitę Biržuose lankėsi ūkio ministrė Birutė Vėsaitė. Ji su Socialdemokratų partijos kandidatu į Seimą darbo metu vaikščiojo po rajono įmones. Kitą savaitę laukiama krašto apsaugos ministro Juozo Oleko.

„Galbūt sužinosime, kad rajone yra koks nors karinis objektas. Nelabai įsivaizduoju, ką čia karo ministras darys. Artimiausiu metu rajone dar apsilankys ir socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė. Per visą praėjusią Vyriausybės kadenciją pas mus nebuvo atvažiavę tiek ministrų, kiek sulaukiame šį mėnesį“, – sakė K. Slavinskas. 

Keistų sutapimų - ne vienas

Portalo lrytas.lt žiniomis, Darbo partija šį mėnesį į Biržus taip pat organizuoja švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio ir žemės ūkio ministro Vigilijaus Juknos desantą. „Tvarka ir teisingumas“ į Biržus ruošiasi atsiųsti aplinkos ministrą Valentiną Mazuronį, kuris gyventojams pristatys daugiabučių renovaciją.

Šiandien Darbo partijos atstovė A. Pabedinskienė lankosi Ukmergėje. Sutapimas ar ne, tačiau ten kovo 3-iąją taip pat vyks pakartotiniai Seimo rinkimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.