V. Romanovas apie Ūkio banko ateitį: „Žuvį pagauna, išsiima ikrus, o kitką išmeta“

Lietuvos bankui laikinai sustabdžius Ūkio banko veiklą ir iki šiol nesiliaujant diskusijoms, kas nutiko Ūkio banke, banko savininkas sako, kad darbuotojai buvo tiek prigąsdinti, kad neturėjo kitos išeities kaip tik pasakyti, ką reikia.

Prigąsdinta buvo, pasak V. Romanovo, ir jo sesuo Ūkio banko stebėtojų tarybos narė bei akcininkė Olga Gončaruk.<br>„Reuters“
Prigąsdinta buvo, pasak V. Romanovo, ir jo sesuo Ūkio banko stebėtojų tarybos narė bei akcininkė Olga Gončaruk.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 15, 2013, 2:20 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 8:39 PM

Taip Vladimiras Romanovas atsakė į „Respublikos“ klausimą, ar teisinga Lietuvos banko valdytojo pavaduotojo Raimundo Kuodžio viešai pasakyta informacija, kad per valdybos posėdį Ūkio banko stebėtojų tarybos pirmininkė Edita Karpavičienė prisipažino, jog bankas turėjo mokumo problemų.

- Ar teisinga yra Lietuvos banko valdytojo pavaduotojo R. Kuodžio viešai pasakyta informacija, kad per valdybos posėdį Ūkio banko stebėtojų tarybos pirmininkė Edita Karpavičienė prisipažino, jog bankas turėjo mokumo problemų? - dienraštis paklausė V. Romanovo.

- Žmonės buvo prigąsdinti, kaip drebančios aukos neturėjo jokios kitos išeities, kaip tik pasakyti, ką reikia. Neišlaikė žmonės, šeimas turi.

- O jūsų sesuo Ūkio banko stebėtojų tarybos narė bei akcininkė Olga Gončaruk?

- Tai visi prigąsdinti, ne tik sesuo - visi.

- Kas ir kuo gąsdino banko vadovus?

- Kuo daugiau? Kalėjimu. Ir dar metus juk skleidė visokias blogas žinias apie banką. Kuris tiek atlaikytų? Nė vienas. Tas pats R. Kuodis televizijoje juk prisipažino, kad dar prieš dešimt metų siūlė uždaryti mano banką. Tiek metų žmogus vien dėl manęs dirbo! Ir aš visą tą laiką juk žinojau, kad jie planuoja tai, kas dabar ir atsitiko.

- Kodėl tuomet nepardavėte savo akcijų, nepasitraukėte iš bankininkystės verslo?

- Bandžiau, bet man neleido to padaryti, sakė - tas netinka, šitas netinka.

- Kaip jūs žiūrite į tai, kad jums priklausantį banką jau dalijasi Šiaulių bankas, viešai, pinigais ir dovanomis vilioja klientus?

- Jeigu kažkas nori, jeigu jau inicijavo kažkas, kad mus suvalgyti reikia, tai tegul ir ima viską.

Aš nežinau, gal Šiaulių bankui yra taip blogai, jis turi kokių nors rimtų problemų, kad su Ūkio banko pagalba nori išsigelbėti net eidamas į tokį nusikaltimą. Aš nežinau, ar taip tikrai buvo suplanuota, tad nenoriu ir daugiau spėlioti.

- Ar tiesą sakė R. Kuodis, kad Ūkio banke trūksta pusės milijardo litų?

- Ten jie kalba apie su mano projektais susijusius dalykus. Pavyzdžiui, apie Vilniaus projektą - žemės sklypą prie „Žalgirio“ stadiono. Vis prašydavo manęs papildomų užstatų, aš juos duodavau, bet jie rasdavo naujų kliūčių. Koncertų ir sporto rūmus paskelbė tarybinės architektūros paveldu ir viską sustabdė. Man visi trukdė - tai valdininkai, tai kapinių ėmę ieškoti žydai, tai geriausio pasaulyje projektuotojo Masimiljano Fukso projektas netiko.

Mano 12 hektarų žemė buvo įvertinta 120 mln. eurų (apie 414 mln. litų), o kai nieko man neleido daryti, tai juk procentai kapsėjo.

- Jeigu Ūkio bankas bus nacionalizuotas, kam atiteks jo blogoji, nuostolinga, dalis?

- Jūs žinote, kaip elgiasi brakonieriai prie Volgos? Gerą žuvį pagauna, išsiima ikrus, o visa kita išmeta. Iš pradžių viena gauja bandė paimti Ūkio banką, dabar kita gauja su „pagonais“ (antpečiais. - Red.) dirba.

Tai jie ir pasiims Ūkio banko ikrus, o blogas paskolas paliks mokesčių mokėtojams. Tai gaujai juk viskas „dzin“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.