V. Uspaskichas nusivylė Vyriausybės darbu

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas pirmuosius Vyriausybės darbo mėnesius ir pagrindinių koalicijos partnerių socialdemokratų veiklą vertina prastai.

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas sako, kad Vyriausybė ne dirba, o trypčioja vietoje.<br>D. Umbraso nuotrauka iš archyvo
Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas sako, kad Vyriausybė ne dirba, o trypčioja vietoje.<br>D. Umbraso nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2013-02-15 11:55, atnaujinta 2018-03-11 20:59

„Koalicija pakankamai stipri ir darni. Yra nemažai protingų žmonių, tačiau ji trypčioja vietoje“, – paklaustas, kaip vertina premjero Algirdo Butkevičiaus vadovaujamos Vyriausybės darbą, portalui lrytas.lt teigė Darbo partijos lyderis.  

Paklaustas, ar nesibaimina, kad dėl išaugusio populiarumo socialdemokratai, o ne Darbo partija laimės kovo mėnesį vyksiančius Seimo rinkimus trijose apygardose, V. Uspaskichas neslėpė apmaudo.

„Tegul laimi. Tegul prisiima daugiau atsakomybės, jei pasitikėjimas yra. Tegul ką nors daro, nes kol kas nieko nepadarė. Va kur problema. Už aukštą reitingą reikia atsidėkoti žmonėms, bet kol kas veiksmų nėra. Gaila“, – kalbėjo Darbo partijos pirmininkas.

Ar tai reiškia, kad jis nusivylė premjeru A. Butkevičiumi? Į šį klausimą V. Uspaskichas atsakė taip: „Neprovokuokit manęs. Sakau tai, ką pasakiau. Bet kol kas darbų nematau ir tiek.“ 

Darbo partijos lyderis mano, kad Socialdemokratų partijos ir jos pirmininko A. Butkevičiaus reitingai pastaruoju metu auga, nes socialdemokratams ir premjerui žmonės suteikė didelį pasitikėjimo kreditą.

Didelį darbo partijos atsilikimą reitingų lentelėse V. Uspaskichas aiškina tuo, kad partija šiuo metu veikia pasyviau.

„Mažai kur dalyvauju. Ilsėjausi, buvau išvažiavęs pas motiną į Šiaurę. Aktyviai neveikiau. Tačiau kai prasidės Seimo posėdžiai, viskas bus kitaip“, – sakė valdančiosios partijos lyderis. Jis nemano, kad jo reitingams stipriai pakenkė dėl Darbo partijos juodosios buhalterijos vykstantys teismai.  

Visuomenės nuomonės tyrimų kompanijos „Vilmorus“ duomenimis, Darbo partijos ir jos lyderio populiarumas po Seimo rinkimų pradėjo smukti. Praėjusių metų lapkritį Darbo partiją palaikė 18,4 proc. apklaustųjų, o sausį – 14,4 procento. Tuo tarpu socialdemokratų populiarumas padidėjo nuo 22,7 iki 29,1 procento. V. Uspaskichą gerokai lenkia ir A. Butkevičius.

Politologas Lauras Bielinis mano, kad Darbo partijos populiarumas pastaruoju metu smunka, nes apie šią partiją viešumoje nėra teigiamų naujienų. Tuo tarpu visi žmonių lūkesčiai ir Vyriausybės darbas dabar sutapatinamas su socialdemokratais ir premjeru.

L. Bielinis nemano, kad norėdami atkreipti dėmesį į save „darbiečiai“ imsis destruktyvių veiksmų.

„Manau, jie pirmiau turi išsispręsti vidines partijos problemas, kurios kyla dėl juodosios buhalterijos bylos“, – sakė L. Bielinis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.