Vasario 16-osios išvakarėse - JAV valstybės sekretoriaus sveikinimas

Lietuva šeštadienį švęs Valstybės atkūrimo dieną.

Lietuva šeštadienį švęs Valstybės atkūrimo dieną.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Lietuva šeštadienį švęs Valstybės atkūrimo dieną.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 15, 2013, 1:47 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 8:39 PM

„Prezidento Baracko Obamos ir Jungtinių Valstijų žmonių vardu sveikinu Lietuvos žmones su 95-osiomis jūsų Nepriklausomybės metinėmis šią vasario 16-ąją. (...) Švęsdami šią dieną nuo Klaipėdos iki Vilniaus, žinokite, kad Jungtinės Valstijos visada bus jums ištikima draugė ir sąjungininkė“, - rašoma J. Kerry sveikinime, kuris paskelbtas Valstybės departamento interneto svetainėje.

Pasak JAV diplomatijos vadovo, Amerika toliau sieks bendradarbiauti su Lietuva plėtojant verslo ryšius bei „ir taip jau tvirtus žmonių ir politinius saitus“.

„Nepalaužiama Lietuvos žmonių dvasia, ryžtingumas ir verslo inovacijos yra pagrindas jūsų sėkmei, o jūs esate pavyzdys visiems, siekiantiems laisvės regione ir pasaulyje“, - teigia J. Kerry.

„Amerikos ir Lietuvos žmonės turi ilgą, nenutrūkstamą istoriją kaip partneriai ir kaip draugai. Šiandien mūsų šalys kartu bando įveikti didžiausius pasaulyje iššūkius skleisdamos demokratijos idealus, žmogaus teises, įstatymo viršenybę, siekiant sukurti saugų, klestintį ir laisvą pasaulį“, - teigia JAV valstybės sekretorius.

Lietuva šeštadienį švęs Valstybės atkūrimo dieną.

1918 metų vasario 16 dieną Jono Basanavičiaus vadovaujama Lietuvos Taryba paskelbė atstatanti nepriklausomą, demokratiniais pagrindais sutvarkytą Lietuvos valstybę su sostine Vilniumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.