Lietuvos bankas jau turi išvadą dėl Ūkio banko

Laikinasis Ūkio banko administratorius Adomas Ąžuolas Audickas Lietuvos banko valdybai šeštadienį pateikė išvadą ir pasiūlymus dėl Ūkio banko veiklos atkūrimo.

Laikinasis Ūkio banko administratorius Adomas Ąžuolas Audickas Lietuvos banko valdybai šeštadienį pateikė išvadą ir pasiūlymus dėl Ūkio banko veiklos atkūrimo.<br>V. Ščiavinskas
Laikinasis Ūkio banko administratorius Adomas Ąžuolas Audickas Lietuvos banko valdybai šeštadienį pateikė išvadą ir pasiūlymus dėl Ūkio banko veiklos atkūrimo.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 16, 2013, 5:50 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 6:52 PM

Lietuvos banko valdyba administratoriui nurodė pateikti papildomus banko turto vertinimo duomenis.

Laikinojo administratoriaus išvadą ir pasiūlymus planuojama svarstyti pirmadienį vasario 18 dieną.

 Išvados ir pasiūlymų turinio Lietuvos bankas kol kas neatskleidžia.

Centrinio banko vadovas Vitas Vasiliauskas šią savaitę sakė, jog yra mažiausiai trys galimi Ūkio banko pertvarkos keliai: bankrotas, sveikosios banko dalies atskyrimas ir sveikojo turto perleidimas vienam iš rinkos dalyvių arba tarpinio banko steigimas, perimant sveikąją Ūkio banko dalį. 

Skelbta, jog Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB) ir vietos investuotojų valdomas Šiaulių bankas trečiadienį pradėjo derybas dėl antradienį uždaryto šešto pagal dydį Ūkio banko turto bei įsipareigojimų perėmimo. 

Tądien pasirašytas ketinimų protokolas su Ūkio banko laikinuoju administratoriumi A. Audicku. 

Be to, Šiaulių bankas kreipėsi į Konkurencijos tarybą ir prašo leidimo koncentracijai įsigyjant dalį Ūkio banko turto ir įsipareigojimų bei 100 proc. bendrovių „Ūkio banko lizingas“, gyvybės draudimo bendrovės „Bonum Publicum“ bei „Sporto klubų investicijos“ akcijų. 

Lietuvos bankas paskelbė, kad yra dar trys bankai, kurie domisi dalyvavimu Ūkio banko pertvarkyme. BNS žiniomis, tai SEB, DNB ir „Finastos“ bankai, tačiau nė su vienu iš jų procedūros nėra pasistūmėjusios toliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.