Šešėlinę veiklą Ūkio banke slėpė įtakingi politikai ir teisėsaugininkai?

Su šešėliniu finansų pasauliu kovojantys JAV, Vakarų Europos ir Rusijos pareigūnai jau seniai domėjosi Ūkio banko veikla. Buvo įtariama, kad šiame banke veikia pinigų plovimo schemos. Jeigu Lietuvos pareigūnai bandydavo kažką išsiaiškinti, iškart jie būdavo sustabdomi nurodymais iš aukščiau.

Rusijos Federacijos Federalinė saugumo tarnyba net vedė operatyvinio tyrimo bylą dėl V. Romanovo ryšių su Rusijos organizuotu nusikalstamumu.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Rusijos Federacijos Federalinė saugumo tarnyba net vedė operatyvinio tyrimo bylą dėl V. Romanovo ryšių su Rusijos organizuotu nusikalstamumu.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 16, 2013, 9:20 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 7:29 PM

Portalo lrytas.lt žiniomis, didžiausi Ūkio banko sąjungininkai buvo anksčiau generalinio prokuroro pavaduotoju dirbęs Vytautas Barkauskas, ilgus metus kuravęs finansinių ir ekonominių nusikaltimų tyrimą, dabar Ūkio banko atsakingas darbuotojas. Taip pat socialdemokratai Milda Petrauskienė ir Antanas Nesteckis.

Pirmasis banką dengė teisėsaugos struktūrose. Tuo tarpu Ūkio banko vadovai, pasigirdus signalams iš Mokesčių inspekcijos, iš karto bandydavo užmegzti ryšį su įtakinga socialdemokrate  M. Petrauskiene.

Portalo lrytas.lt žiniomis, socialdemokratas A. Nesteckis, anksčiau vadovavęs Kauno apskrities Mokesčių inspekcijai, buvo tvirtas ir nepramušamas Ūkio banko skydas, vos banką kažkas bandydavo pajudinti. Portalui lrytas.lt pavyko prakalbinti M. Petrauskienę ir A. Nesteckį. Jie abu, savaime suprantama, kratėsi bet kokių įtarimų.

„Kai pamačiau šitą straipsnį, net atsisėdau. Man tai buvo labai netikėta. Neturiu visiškai jokio supratimo, kodėl toje lentelėje minima ir aš“, - portalui lrytas.lt sakė socialdemokratė M. Petrauskienė.

Ji tikino, kad neturi jokių ryšių nei su Ūkio banku, nei su kitomis susijusiomis įmonėmis, nei su V. Romanovu.

„Per Seimo rinkimus mano sąskaita buvo atidaryta Ūkio banko Utenos skyriuje. Bet tai viskas. Aš nesu gavusi jokios paramos iš Ūkio banko ar susijusių įmonių, neturiu ten indėlių, paskolų ar asmeninių sąskaitų.

Poną V. Romanovą pastarąjį kartą mačiau prieš ketverius metus Seime, koridoriuje. Tada vyko prezidento rinkimai, o jis lankėsi Vyriausioje rinkiminėje komisijoje. Nuo to laiko nemačiau nei jo, nei kokių kitų Ūkio banko atstovų“, - tikino socialdemokratė.

Kitas schemoje paminėtas politikas A. Nesteckis irgi kalbėjo panašiai.

„Visiškai nesuprantu, kodėl ten atsidūrė mano nuotrauka ir pavardė. Tekste aš neminimas, o schemoje – esu. Aš neturiu jokių sąsajų su Ūkio banku, jo įmonėmis ar V. Romanovu. Esame su juo keletą kartų susitikę krepšinio varžybose, bet jokių reikalų su juo neturėjau. Tiesiogiai su Ūkio banku susijusių reikalų nesprendžiau net, kai vadovavau Kauno apskrities valstybinei mokesčių inspekcijai“, - portalui lrytas.lt sakė A. Nesteckis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.