„Facebook“ apklausa: flirtas su tinklaraštininkais B. Vėsaitei populiarumo nepridėjo

Skambi viešųjų ryšių akcija – susitikimas su internete nuomonę formuojančiančiais tinklaraštininkais – ūkio ministrei Birutei Vėsaitai nepridėjo populiarumo. Socialiniame tinkle „Facebook“ surengtos apklausos rezultatai rodo, kad ši socialdemokratė išlieka viena prasčiausiai vertinamų ministrų.

D. Bilius
D. Bilius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 17, 2013, 11:59 AM, atnaujinta Mar 11, 2018, 5:48 PM

Susitikimo su tinklaraštininkais metu B. Vėsaitė mėgino nugesinti internete, ypač socialiniame tinkle „Facebook“ išplitusią kritiką ir patyčias jos pareigų bei kompetencijos atžvilgiu. Tačiau lrytas.lt puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“ vasarį surengta apklausa parodė, kad B. Vėsaitė išlieka viena nepopuliariausių ministrių.

Internautų simpatijų kol kas visiškai nepelnė ir tokios svarbios ministerijos, kaip Finansų, vadovas Rimantas Šadžius.

Tarp ministrų populiariausias yra Vytenis Andriukaitis, kurio pavardė pastaruoju metu linksniuojama dėl jo inicijuotos sveikatos paslaugų reformos. Vis dėlto nė vienas Vyriausybės kabineto narys dar negali pasigirti dviženkliu populiarumo rodikliu.

Tiesam vasarį šiek tie padaugėjo labai palankiai Vyriausybę vertinančių žmonių – 10 balų už jos darbą skyrė 17 proc. respondentų (sausį tokių buvo 10 proc.). Kita vertus, 17 proc. respondentų ministrų kabinetui rašo ir patį žemiausią balą – vienetą.

Priešingai B. Vėsaitės viešųjų ryšių akcijai, lauktą efektą davė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos nario Manto Adomėno inicijuota akcija internete. Šio parlamentaro inicijuota memų kampanija žiniasklaidos ir partijos vadovybės sutikta nevienareikšmiškai.

Tačiau bent jau „Facebook“ narių akyse konservatoriai užsidirbo populiarumo taškų. Jeigu Seimo rinkimai vyktų kitą mėnesį, už Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus balsuotų 46 proc. respondentų, sausį tokių buvo 42 proc.

Antroje vietoje atsidurtų Darbo partija su 28 proc. balsų. Tuo tarpu socialdemokratai tenkinasi tik 9 proc. populiarumo balsų.

Internautų akyse dviženklį pranašumą prieš artimiausius galimus konkurentus 2014 metų rinkimuose tebeturi Dalia Grybauskaitė. Tuo tarpu Algirdas Butkevičius, Andrius Kubilius ir Irena Degutienė, jeigu keltų savo kandidatūras prezidento rinkimuose, turėtų apylyges galimybes.

D. Grybauskaitė išlieka ir geriausiai vertinama iš trijų valstybės vadovų, tuo tarpu Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas savo populiarumu, „Facebook“ narių apklausoje kiek aplenkė premjerą A. Butkevičių.

Balsavimą tinkle „Facebook“ portalas lrytas.lt rengia reaguodamas į vis augančią šio socialinio tinklo bendruomenę, jos diskusijas ir norą įsitraukti bei vertinti šalies politinį ir visuomeninį gyvenimą. Vasario 6-13 dienomis surengtame balsavime dalyvavo 912 žmonių.

Lrytas.lt vykdomas politinis balsavimas – vienintelis toks lietuviškajame „Facebook“. Lrytas.lt puslapyje tinkle „Facebook“ sukurta speciali apklausų aplikacija leidžia ne tik lengvai atiduoti savo balsą už vieną ar kitą politiką bei partiją, bet ir iš karto matyti balsavimo rezultatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.