Vyriausybės atstovė dėl Panevėžio mero algos kreipėsi į teismą

Panevėžio miesto tarybai

Jei savivaldybė bus įpareigota priimti sprendimo projektą, merui V. Satkevičiui alga sumažėtų nuo 5237 iki 4507 litų.<br>S. Bagdonavičius
Jei savivaldybė bus įpareigota priimti sprendimo projektą, merui V. Satkevičiui alga sumažėtų nuo 5237 iki 4507 litų.<br>S. Bagdonavičius
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 20, 2013, 1:47 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 11:51 AM

„Jeigu į mūsų pasiūlymus neatsižvelgiama, įstatymas numato teisę kreiptis į teismą - ja mes ir naudojamės“, - BNS trečiadienį sakė vyriausybės atstovė Panevėžio apskrityje Rasa Šošič.

Atlyginimai merui konservatoriui Vitalijui Satkevičiui ir jo pavaduotojai Reginai Eitmonei turėjo būti mažinami dėl sumažėjusio Panevėžio gyventojų skaičiaus - jam nesiekiant 100 tūkst. gyventojų, įstatymas nurodo mero ir jo pavaduotojų atlyginimą skaičiuoti pagal kitą, mažesnį, koeficientą.

Mero pavaduotoja R. Eitmonė tarybos sprendimą nemažinti atlyginimų aiškino neaiškia įstatymo formuluote.

„Seimo ir Vidaus reikalų ministerijos atsakymuose yra tam tikrų prieštaravimų, nes gyventojų skaičius nesikeitė nuo tarybos išrinkimo dienos“, - po sausio 31 dieną vykusio posėdžio, kuriame šis klausimas buvo išbrauktas iš dienotvarkės, BNS sakė Panevėžio savivaldybės mero pavaduotoja socialdemokratė Regina Eitmonė.

Ji teigė, kad savivaldybė bendrauja ryšį su Seimu ir vyriausybe, mėgindama išsiaiškinti, kaip įstatymas turėtų būti taikomas.

„Labai vienaprasmiškai galėčiau pasakyti, kad įstatymus aiškinti gali įstatymų leidėjas ir teismas. O tie susirašinėjimai su įvairiomis institucijomis, kiek aš žinau jų turinį, vyko būtent dėl to, kaip skaičiuoti gyventojų skaičių, tačiau kažkokio sprendimo, kitokio, nei yra dabar, nebuvo priimta“, - sakė R. Šošič.

Jei savivaldybė bus įpareigota priimti sprendimo projektą, merui V. Satkevičiui alga sumažėtų nuo 5237 iki 4507 litų, o jo pavaduotojai R. Eitmonei - nuo 4252 iki 3564 litų neatskaičius mokesčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.