„Tautos aikštėje“ – ar įmanoma pažaboti kontrabandos kiekius Lietuvoje?

Augant akcizams, brangstant kurui, cigaretėms bei kitoms prekėms Lietuvoje, didėja ir kontrabandos kiekiai. Visuomenė irgi vis labiau toleruoja kontrabandą, pabrėždama, jog nelegalaus kuro ar cigarečių įsigijimas anoks čia nusikaltimas.

Kaip toliau klostysis kova su kontrabanda Lietuvoje?<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Kaip toliau klostysis kova su kontrabanda Lietuvoje?<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 21, 2013, 12:42 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 9:48 AM

Kaip toliau klostysis kova su kontrabanda Lietuvoje? Kokie metodai efektyvūs, kokie nelabai? O galbūt istoriškai esame „šmugelninkams“ atlaidi tauta?

Tad LRT televizijos nacionalinių debatų laida „Tautos aikštė“ klausia – ar įmanoma pažaboti kontrabandos kiekius Lietuvoje?

Kęstas Komskis, Seimo Antikorupcijos komisijos narys. „Taip, jei bus mažinamas žmogiškasis faktorius ir didinamas apsirūpinimas technika“

Alvydas Medalinskas, apžvalgininkas. „Ne, kol nebus pažabotas valdžios pareigūnų bei partijų pelnymasis iš kontrabandos“

Julius Sabatauskas, Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas. „Ne, nes tam turi būti pasitelktos kompleksinės priemonės, o ne tik griežta kontrolė“.

Žilvinas Šilėnas, Lietuvos Laisvosios rinkos instituto prezidentas. „Ne, nes kovoje su kontrabanda svarbi ne tik sienų apsauga, bet ir protingi mokesčiai “

Antanas Šipavičius, Muitinės departamento generalinis direktorius. „Taip, jeigu gerėjant valstybės ekonominei situacijai, piliečiai bus nepakantesni kontrabandinių prekių vartojimui “

Aurelijus Veryga, medicinos mokslų daktaras. „Taip, nes tam yra sukurtos visos ekonominės, politinės ir kontrolės priemonės“

Tokiomis frazėmis prasidės „Tautos aikštė“, o informacinis nacionalinių debatų partneris – portalas lrytas.lt siūlo savo skaitytojams nuspręsti, kuri debatų dalyvio frazė skamba įtikinamiausiai. Balsuokite dešinėje pusėje esančioje apklausoje ir jūsų balsai lems, kokia tvarka prasidės debatai.

Diskutuokite ir komentaruose pateikite savo klausimus debatų dalyviams, kurie gali nuskambėti ir tiesioginiame televizijos eteryje. Nurodykite, kuriam konkrečiam debatų dalyviui adresuojate savo klausimą.

Karšta diskusija nacionaliniuose debatuose „Tautos aikštė“ – ketvirtadienį 21 val. 15 min. tiesiogiai per LRT televiziją. Laidos vedėjas – žurnalistas Andrius Tapinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.