Santarvės ordinu apdovanotas A. Mamontovas: „Popmuzikos ir roko dainos suburia žmones“

Dainininkas Andrius Mamontovas savo gausią apdovanojimų kolekciją ketvirtadienio popietę papildė dar vienu. Lietuvos mokslų akademijoje atlikėjui įteiktas ordinas už santarvės puoselėjimą. „Miglotai suprantu, koks tai ordinas, bet man malonu“, - sakė 45-erių atlikėjas.

Muzikantas įvertintas už santarvės puoselėjimą.<br>V. Ščiavinskas
Muzikantas įvertintas už santarvės puoselėjimą.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Feb 21, 2013, 5:24 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 9:11 AM

Santarvės fondo teikiamas ordinas įteikiamas 20-ąjį kartą. Tarp ankstesnių jo gavėjų - dvasininkai Kazimieras Vasiliauskas ir Vincentas Sladkevičius, tėvas Stanislovas, poetas Justinas Marcinkevičius, literatūrologė Viktorija Daujotytė-Pakerienė, prezidentas Algirdas Mykolas Brazauskas, Lenkijos prezidentas Aleksanderas Kwasniewskis, disko metikas Virgilijus Alekna ir kiti žinomi žmonės.

„Tai – apdovanojimas, teikiamas inteligentų, meno žmonių. Man sakė, kad dėl jo šįmet konkuravau su Valdu Adamkumi ir Virgilijumi Noreika. Įdomu. Esu pastatytas tarp žmonių, kurie gerbiami už tikrus nuopelnus, tai yra maloniausia.

Ar mane galima vadinti santarvės puoselėtoju? Visi, kurie kuria kažką, kas suburia žmones, puoselėja santarvę. Popmuzikos ir roko dainos suburia žmones. Tie, kurie koncerte kartu su atlikėju būryje dainuoja dainas, yra santarvėje“, - šypsojosi atlikėjas.

Tarp pretendentų į šių metų ordiną buvo ir Andriaus bičiulis, dainininkas Marijus Mikutavičius.

„Manau, jo eilė dar ateis. Jis dar jaunas. Ateina gyvenime akimirka, kai pasikeičia apdovanojimai. Jie skiriami nebe už geriausią albumą, o už kitus dalykus“, - juokėsi Andrius.

Iškilmingoje valandos trukmės ceremonijoje ordino kavalieriaus garbei muzikavo Santarvės fondo valdybos narys Sigitas Stankūnas, nuo jaunimo Andriui Elvio Presley dainą atliko jauna dainininkė Otilija.

Netrūko ir linksmų akimirkų. Žengęs sakyti padėkos kalbos, Andrius nužvelgė žaliomis mantijomis pasipuošius ordino teikėjus ir prisipažino, kad "kiek nejaukiai jaučiasi tarp žmonių su sutanomis".

Ceremonijos pabaigoje vedėjui paskelbus, kad dabar Andrius atiduodamas į sveikintojų rankas, o šie su juo gali daryti, ką nori, sąmoju sublizgėjo Seimo narė Larisa Dmitrijeva: "Ko noriu, nedarysiu, tik pabučiuosiu".

Seimo narys Vytautas Juozapaitis atskirto į ceremonijoje skambėjusias pastabas politikams - įteikė Andriui Seimo atminimo medalį ir paragino tuos, kurie nepatenkinti politine situacija, patiems eiti į politiką ir keisti padėtį.

"Tai nėra tokia aplinka, prie kurios esu pripratęs. Buvo kiek neįprasta. Bet už apdovanojimą esu dėkingas, padėsiu jį į dėžutę namie.

Nežinau, ar esu vertas būti įrašytas viename sąraše su Justinu Marcinkevičiumi. Man atrodo, šį ordiną gavau avansu", - sakė A. Mamontovas.

Pasveikinti jį koncertuose klausytojai galės negreitai. Šįmet A. Mamontovas suplanavo tik kelis koncertus didžiosiose šalies arenose, kurie vyks spalį. Jo karjeros 30-mečiui skirtuose pasirodymuose gros dauguma muzikantų, su kuriais Andrius yra bendradarbiavęs, tarp jų – ir buvę grupės „Foje“ nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.