Seimo narys B. Bradauskas vis dar yra savo verslo įkaitas?

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkui socialdemokratui Broniui Bradauskui gresia apkalta už priesaikos sulaužymą. Nors Konstitucija neleidžia parlamentarams užsiimti verslu, B. Bradauskas išsidavė ir toliau vadovaujantis savo verslo įmonėms.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkui B. Bradauskui gali kilti bėdų dėl sąsajų su verslu.<br>R. Danisevičius nuotrauka iš archyvo
Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkui B. Bradauskui gali kilti bėdų dėl sąsajų su verslu.<br>R. Danisevičius nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2013-02-27 12:48, atnaujinta 2018-03-10 23:34

„Aš savo įmonės buhalteriui pavedžiau, kad tik valstybės obligacijos būtų perkamos, kai yra laisvų pinigų, arba kitų valstybių, kurios yra patikimos, – Norvegijos, Švedijos ir pan.“, - apie tai, kur investuoja jo įmonės, prieš kelias dienas  dienraščiui „Respublika“ gyrėsi Seimo narys.

„Aš pats turiu nedidelę firmelę, tai tikrai būdavo akimirkų, kai mums mokestiniai reikalavimai būdavo pateikiami didesni, nei turėjome pinigų. Kartą buvo pateiktas 250 tūkst. litų reikalavimas, o sąskaitoje teturėjome 100 tūkst. litų. Pagal visus kanonus reikėjo kelti rankas, likviduotis ir pan. Bet mes susiėmėme ir išplaukėme. Dabar dešimt metų sėkmingai dirbame“, - apie savo verslą žurnalistams pasakojo B. Bradauskas, kuris Seime dirba jau dvylika metų.

Beveik 25 mln. litų vertės turtą ir piniginių lėšų deklaravęs Seimo narys yra penkių įmonių akcininkas. Manoma, kad didžiausią pelną jam neša draudimo kompanija „Lamantinas“. Jos vadove nurodoma Seimo nario žmona Danguolė. Tačiau iš B. Bradausko kalbos galima suprasti, kad versle aktyviai dalyvauja ir jis.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Valentinas Stundys portalui lrytas.lt teigė, kad komisija domėsis viešais kolegos pareiškimais.

„Konstitucinis Teismas yra aiškiai pasakęs, kad Seimo nariai negali eiti kitų vadovaujančių pareigų ir užsiimti verslu. Jei ši informacija pasitvirtintų, Seimo nariui gresia rimtos problemos“, - sakė Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas.

Pats B. Bradauskas aiškina nieko blogo nedarantis.

„Negi gyvendamas su žmona aš negaliu su ja kalbėtis apie verslą?“ - klausė jis. Parlamentaras sako esąs tik paprastas verslo įmonių akcininkas, tačiau jis duoda žmonai patarimų, kad verslas sektųsi geriau.

Dėl sąsajų su draudimo kompanija „Lamantinas“ B. Bradauskas jau buvo ne kartą bartas Seimo etikos sargų.

2009 m. paaiškėjo, kad B. Bradauskas mokesčių mokėtojų pinigus naudoja automobilio, kuris priklauso bendrovei „Lamantinas“, nuomai. Tokiu būdu Seimo narys pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą.

Dar seniau Seimo Antikorupcijos komisijoje B. Bradauskas aktyviai gynė poziciją, kad Gariūnų turgavietė būtų pripažinta valstybinės svarbos objektu. Vėliau paaiškėjo, kad „Lamantinas“ turi verslo interesų su viena iš Gariūnų turgavietę valdančių įmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.