V. Andriukaitį vizituose po ligonines lydi ir jo knygų pardavėjai

Nenori bėdų – pirk ministro knygą. Taip pasielgė dalis Šiaulių ligoninės gydytojų, darbo metu tapę sveikatos apsaugos ministro Vytenio Povilo Andriukaičio biografinės knygos pristatymo dalyviais.

Ministras knygos pristatymu liko patenkintas – gydytojai tiesė penkiasdešimtines, o V. Andriukaitis ant knygų raitė savo parašus.<br>Giedriaus Baranausko nuotrauka
Ministras knygos pristatymu liko patenkintas – gydytojai tiesė penkiasdešimtines, o V. Andriukaitis ant knygų raitė savo parašus.<br>Giedriaus Baranausko nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2013-02-28 13:11, atnaujinta 2018-03-10 21:33

Ministras liko patenkintas – gydytojai tiesė penkiasdešimtines, o V. Andriukaitis ant knygų raitė savo parašus. Visa tai vyko antradienį, oficialaus sveikatos apsaugos ministro vizito ligoninėje metu.

Nepatenkintų medikų signalų iš Šiaulių sulaukęs Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis portalui lrytas.lt teigė, jog jei ministras, pardavinėdamas knygas, turėjo asmeninės naudos, liberalai prašys, kad V. Andriukaičio elgesiu pasidomėtų etikos sargai.

Norėjo nustebinti ministrą?

V. Andriukaitis Šiaulių ligoninėje praleido pusdienį. Susitikime su medikais jis vėl pažėrė sovietinius laikus menančių idėjų, kad jauni gydytojai privaloma tvarka karjeros pradžioje turi būti siunčiami dirbti rajoninėse ligoninėse, piktinosi, kad gydymo įstaigose kuriasi privačios vaistinės, nuomojamos patalpos privatiems gydytojų kabinetams.

Po to sekė teatralizuotas V. Andriukaičio biografinės knygos „Vytenio Povilo Andriukaičio gyvenimo interviu“ pristatymas. Knygos ištraukas gydytojams skaitė aktorius. Po pristatymo prasidėjo knygų prekyba. Nenorėję pakliūti ligoninės vadovybės nemalonėn, knygą pirko daugelis gydytojų.

„Atrodo, kad ministrui pakišome kiaulę, nes knygos pristatymą suorganizavome patys. Jam tai buvo siurprizas. Turėjome jo vieną knygą, todėl nutarėme, kad galbūt ją norės įsigyti ir daugiau gydytojų“, - portalui lrytas.lt sakė Šiaulių ligoninės viešųjų ryšių specialistė Zita Katkienė.

Ligoninė į renginį pasikvietė ir V. Andriukaičio knygos autorę žurnalistę Ingą Liutkevičienę, Lietuvos rašytojų sąjungos leidyklos atstovus.

Ministras tikino naudos negavęs

Ministro biografinė knyga, kaip jau tapo įprasta Lietuvoje, pasirodė Seimo rinkimų išvakarėse praėjusių metų rudenį. Tuomet kai kurie Vyriausiosios rinkimų komisijos nariai suabejojo, ar, pristatinėdamas knygą prieš rinkimus, V. Andriukaitis nepažeidžia agitacijos tvarkos.

Sveikatos apsaugos ministras V. Andriukaitis ketvirtadienį portalui lrytas.lt tvirtino, apie planuojamą jo knygos pristatymą Šiaulių ligoninėje nieko nežinojęs.

„Aš iš knygos leidybos jokios naudos neturėjau. Esu tik knygos herojus, o ne autorius. Pinigai pagal susitarimą atiteks Lietuvos rašytojų sąjungai ir autorei, aš gavau tik 100 knygų, kurias jau išdovanojau“, - aiškino ministras.

Lietuvos rašytojų sąjungos leidyklos darbuotojai sako ligoninėje pardavę 30-35 knygas. Jos kainavo maždaug dešimt litų pigiau nei knygynuose – po 50 litų.

Ministro veiklą kritikuojančio Liberalų sąjūdžio vadovas abejoja, ar V. Andriukaitis iš biografinės knygos neturėjo jokios naudos.

„Jei ji pasirodė prieš rinkimus, ji buvo naudojama kaip reklama. Be to, dalį knygų jis galėjo išdalinti kaip dovanas. Jei V. Andriukaitis honoraro ir negauna, jis vis tiek turėtų būti suinteresuotas, kad apie jį parašytų knygų būtų parduota kaip galima daugiau. Knygos pristatymas darbo metu prieštaringą įspūdį paliko ir patiems gydytojams, todėl tokie atvejai neturėtų kartotis“, - sakė E.Masiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.