Prieš rinkimus aplink Ukmergę skamba L. Kernagio dainos

Ukmergės rinkimų apygardos komisija aiškinasi, ar buvęs Seimo Antikorupcijos pirmininkas Ligitas Kernagis, organizuodamas nemokamus Livetos ir Petro Kazlauskų koncertus, nepapirkinėja rajono rinkėjų.

Livetos ir Petro Kazlauskų krikšto sūnus Ligitas Kernagis rinkėjams prisistato dainuodamas.<br>Nerijaus Povilaičio nuotrauka iš archyvo
Livetos ir Petro Kazlauskų krikšto sūnus Ligitas Kernagis rinkėjams prisistato dainuodamas.<br>Nerijaus Povilaičio nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

2013-03-01 16:34, atnaujinta 2018-03-10 19:24

Besiruošdamas sekmadienį Ukmergėje vyksiantiems pakartotiniams Seimo nario rinkimams, Artūro Zuoko vadovaujamos „Sąjungos Taip“ atstovas Ligitas Kernagis rinkėjams prisistato ir dainuoja nemokamuose Livetos ir Petro Kazlauskų koncertuose.

Ukmergės rinkimų apygardos komisijai įtarimus sukėlė faktas, kad turą po Lietuvą organizuojantys Kazlauskai šiame rajone surengė net dešimt koncertų.

„Kiek domėjomės, kituose rajonuose koncertai yra mokami, o Ukmergėje – ne. Kartu su Kazlauskais scenoje pasirodo ir kandidatas į Seimą L. Kernagis“, - portalui lrytas.lt sakė apygardos rinkimų komisijos pirmininkas Hubertas Žižys.

Apie tai jau informuota Vyriausioji rinkimų komisija. Apygarda atlieka tyrimą dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo.

Kol kas išsiaiškinta, kad už salių Ukmergės rajono miesteliuose nuomą sumoka patys Kazlauskai.

L. Kernagis portalui lrytas.lt tvirtino šiuose koncertuose nieko blogo nematąs. Jis įtaria, kad jį skundžia politiniai oponentai.

„Kazlauskai švenčia 22 metų kūrybinės veiklos jubiliejų, taip pat ruošiasi išleisti naują albumą. Jie važinėja po Lietuvą ir supažindina publiką su savo dainomis. Aš taip pat dalyvauju koncertuose, palaikau juos kaip krikšto sūnus. Taip pat prisistatau kaip kandidatas į Seimą“, - pasakojo L.Kernagis.

Jis tvirtina nieko nemokantis Kazlauskams, šie už jį neagituoja, o organizuoti nemokamus koncertus įstatymai Lietuvoje esą nedraudžia.

Kandidatas į Seimą pabrėžė, kad Kazlauskai į sceną taip pat kviečia ir kitų partijų kandidatus, tačiau jie tokia galimybe nesinaudoja. Tiesa, vakar vieno kandidato atstovai koncertą pradėjo filmuoti ir sukėlė konfliktą, buvo iškviesta policija.

„Kaip žinote, Liveta Kazlauskienė yra partijos „Tvarka ir teisingumas“ narė, todėl įtarinėti, kad ji palaiko mane, konkuruojančios partijos atstovą, yra kvaila. Darau tai, ką visą gyvenimą dariau – dainuoju. Po to, kai baigiau darbą Seime, tai ne pirmas mano renginys“, - sakė buvęs Seimo narys.

Pakartotiniai Seimo nario rinkimai Ukmergėje organizuojami todėl, kad praėjusiais metais į Seimą išrinktas „tvarkietis“ Julius Veselka netikėtai mirė.

Sekmadienį Seimo nariai taip pat bus renkami Zarasų-Visagino ir Biržų-Kupškio apygardose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.