Vatikane prasideda sudėtingos diskusijos prieš popiežiaus rinkimus

Po popiežiaus Benedikto XVI

Tarp 115 kardinolų, kurie yra jaunesni nei 80 metų, nėra aiškaus lyderio į popiežiaus postą, todėl tikėtina, kad konklava bus ganėtinai įtempta.<br>AP
Tarp 115 kardinolų, kurie yra jaunesni nei 80 metų, nėra aiškaus lyderio į popiežiaus postą, todėl tikėtina, kad konklava bus ganėtinai įtempta.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 1, 2013, 11:24 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 8:02 PM

Neaiškumų sukėlė Benedikto XVI sulaužyta tradicija, pagal kurią popiežiavimas baigiasi pontifikui mirus, tačiau jis pasitraukė iš popiežiaus posto savo valia. Todėl kardinolai pirma susirinks į neoficialią sesiją prieš tradicines diskusijas, kurios prasidės pirmadienį.

Tarp 115 kardinolų, kurie yra jaunesni nei 80 metų, nėra aiškaus lyderio į popiežiaus postą, todėl tikėtina, kad konklava bus ganėtinai įtempta.

Kardinolai taip pat dalyvaus generalinėse kongregacijose - už uždarų durų vykstančiose konsultacijose prieš prasidėsiančią konklavą, kurių metu aptars ateityje laukiančius iššūkius, įskaitant Vatikano valdymą bei besitęsiančią krizę dėl pedofilijos skandalo.

Benediktas XVI ketvirtadienį užbaigė savo aštuonerių metų popiežiavimą ir pažadėjo savo įpėdiniui, kuris vadovaus 1,2 mlrd. pasaulyje esančių katalikų vienu sudėtingiausiu laikotarpiu per 2 tūkst. metų Bažnyčios istoriją, paklusnumą.

Konklavos tradiciškai prasideda 15 dienų po popiežiaus vietos atsilaisvinimo, tačiau Benedikto XVI atsistatydinimas atvėrė kelią ankstesniems rinkimams.

Nuo pirmadienio kardinolai aptars, kiek laiko skirs generalinėms kongregacijoms prieš pradedant konklavą.

Kol kas tiksli konklavos pradžios data nenustatyta, tačiau Vatikanas siekia, kad rinkimai įvyktų kovo viduryje, o naujasis popiežius galėtų pradėti pareigas prieš Verbų sekmadienį kovo 24 dieną ir dalyvautų Didžiosios savaitės ceremonijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.