Dainininkės D. Bilevičiūtės sodyboje puotas kelia tik valkatos

Tada buvo įsibrauta į keturis namelius. Dabar jų padaugėjo iki penkių.

Niokotojai išplėšė jau penkis D. Bilevičiūtei priklausančioje sodyboje esančius namelius. Tačiau viską išdaužę, įsilaužėliai vertingų daiktų nelietė.<br>V.Balkūnas
Niokotojai išplėšė jau penkis D. Bilevičiūtei priklausančioje sodyboje esančius namelius. Tačiau viską išdaužę, įsilaužėliai vertingų daiktų nelietė.<br>V.Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Mar 2, 2013, 12:15 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 6:39 PM

Pranešimą apie pirmąjį įsilaužimą į nuošalią ir nesaugomą D. Bilevičiūtės sodybą, dėl kurios dainininkei teko sėsti į teisiamųjų suolą, Varėnos rajono policija gavo praėjusių metų gruodį.

Tada buvo įsibrauta į keturis namelius. Dabar jų padaugėjo iki penkių.

Gavo tik vieną pareiškimą

Iš kai kurių statinių išlupti stiklo paketai, išimtos durys, išplėšti laidai, iš baseino - lemputės. Tačiau nesunku įsitikinti, kad sodyboje lankosi ne tik ilgapirščiai. Išmėtyti drabužiai, patalynė, bet nepaliestos kėdės, baldai liudija, kad į namelius įsisukę ir niokotojai.

Prieš kelias dienas Varėnos rajono policija sulaikė kelias turizmui skirtas sodybas išplėšusį Orentą Bingelį, bet pareigūnai abejoja, kad jis lankėsi D. Bilevičiūtės sodyboje.

Komisariatas gavęs tik vieną pareiškimą dėl vagysčių, jame nurodomas 80 tūkst. litų nuostolis. Teigiama, kad dingo durys, pavogti baldai, grindų danga, kubilas ir stoglangiai.

Sodyba pirkėjų nedomina

Vis dėlto pareigūnai įtaria, kad tai gali būti ir vagysčių imitacija. Mat po teismų maratono sodybą parduoda antstoliai.

Praėjusių metų rugpjūtį sodyba su 17 statinių ir 1,6 hektaro sklypu varžytynėse buvo parduodama už 420 tūkst. litų. Varžytynės nesėkmingai vyksta jau daugiau nei dvejus metus. Kaimo turizmui skirtos sodybos Miguičionių kaime pradinė kaina buvo net 1,4 mln. litų.

Pati D. Bilevičiūtė atsisako kalbėti apie sodyboje siautėjančius vagis ir niokotojus motyvuodama tuo, kad vyksta ikiteisminis tyrimas.

Apgaulė neišdegė

D. Bilevičiūtė buvo teisiama dėl sukčiavimo pasisavinant milijonines Europos Sąjungos lėšas šiai sodybai įrengti. Dainininkė 2005 metais parengė projektą „Kultūrinio kaimo sodybos Varėnos rajone paruošimas kaimo turizmo veiklai vystyti“ ir kreipėsi dėl daugiau nei 1 mln. litų paramos į Nacionalinę mokėjimo agentūrą.

Iš viso projektui įgyvendinti D. Bilevičiūtė siekė gauti 2 mln. litų kreditą ir su vienu komerciniu banku pasirašė kreditavimo sutartį.

Pati dainininkė į projektą turėjo investuoti ne mažiau kaip 925 tūkst. litų savų lėšų. Tiek neturėdama, ji susitarė su darbus sodyboje atliekančia statybų bendrove, kad už atliktus darbus apmokės vėliau, kai jai suteiks kreditą.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad moteris bankui pateikė suklastotus kasos pajamų orderius, kuriuose įrašyta, neva ji statybų bendrovei už atliktus darbus į kasą įnešė per 928 tūkst. litų.

Patikėjęs suklastotais dokumentais komercinis bankas pervedė D. Bilevičiūtei kreditą ir ji apgaule įgijo beveik 2 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.