Dusetų rinkiminėje apylinkėje – visiškai girta komisijos pirmininkė

Dusetų rinkiminę apylinkę persmelkė alkoholio tvaikas. Apylinkės pirmininkė Daiva Stankūnienė pakartotinių rinkimų į Seimą dieną pagauta stipriai išgėrusi. Moteris į alkoholio matuoklį įpūtė daugiau nei 2,5 promilės. Jai nustatytas sunkus girtumo laipsnis. D. Stankūnienė yra Darbo partijos atstovė.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė, Reda Cibulskytė

Mar 3, 2013, 10:30 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 4:47 PM

Rinkimų stebėtoja Marija Šaraitė lrytas.lt po pietų informavo, kad keli Dusetų rinkiminės apylinkės rinkimų komisijos nariai ir pirmininkė Daiva Stankūnienė sekmadienį jai pasirodė išgėrę.

„Jie buvo ypatingai linksmi, įraudę. Iš arti nebendravau, dėl kvapo negaliu pasakyti. Jie laidė juokelius apie vakare vyksiantį Kučinsko koncertą, kad reikės į jį nueiti. Susiskambinau su kitais rinkimų stebėtojais, jie patvirtino, kad pirmininkė yra išgėrusi“, - sakė M. Šaraitė.

Informavo VRK

Zarasų rajone budėjusi „Baltųjų pirštinių“ atstovė į rinkiminę apylinkę užsuko patikrinti, ar rinkimai vyksta pagal taisykles. „Mes tai darome, kad įsitikintume, jog viskas gerai“, - sakė iš Vilniaus atvykusi mergina.

Pastebėjusi įtartinus komisijos narius, ji iš karto susisiekė su „Baltųjų pirštinių“ vadovais ir pranešė jiems apie pastebėjimą. Jie  informaciją perdavė Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK).

„Kalbėjome su VRK atstovais. Dabar jų atsakomybė patikrinti, ar tai tiesa. Reikėtų, kad atvažiuotų policininkas ne iš Zarasų rajono ir duotų papūsti į alkotesterį“, - sakė „Baltųjų pirštinių“ atstovas, rinkimų stebėtojų koordinatorius Tadas Langaitis.

Jo teigimu, keliose Zarasų rajono apylinkėse yra kilę nesklandumų dėl pirmininkų ir narių darbo, tačiau Dusetų apylinkės atvejis yra rimčiausias.

Neigė vartojusi alkoholį

Lrytas.lt susisiekė su apkaltintos apylinkės pirmininke D. Stankūniene. Ji neigė, kad apylinkėje buvo vartojamas alkoholis.

„Ne pirmą kartą tokie pranešimai būna, bet niekada nepasiteisina. Neigiu, kad buvo vartojamas alkoholis. Aš nieko nebijau“, - teigė Dusetų rinkiminės apylinkės pirmininkė.

Pirmininkė kalbėdama su žurnaliste darė ilgas pauzes, pokalbį lydėjo atodūsiai.

Stebėtojų koordinatorius Tadas Langaitis informavo, kad VRK atstovai ir policijos pareigūnai atvyko į apylinkę. Pirmininkė kurį laiką buvo pasišalinusi iš darbo vietos.

Nustatytas sunkus girtumas

Dusetų apylinkės rinkimų komisijos pirmininkei papūtus į alkoholio matuoklį, šis parodė kiek daugiau nei 2,5 promilės girtumą.

„Ji sakė, kad girtumas likęs iš vakaro. Sakė, kad šeimos problemos yra. Ar ji pasislėpusi viena gėrė, nežinau“, - sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Jos girtumą patikrinti atvyko policijos pareigūnas. Į Dusetas taip pat atvažiavo apygardos komisijos pirmininkė, VRK nariai.

Moteris nušalinta nuo pirmininkės pareigų. Ją pakeitė pirmininkės pavaduotojas Gintautas Bakutis. Jis buvo visiškai blaivus.

„Policija spręs, kaip bausti ją už pasirodymą neblaiviam viešoje vietoje. Jokios kalbos apie tolesnį jos darbą negali būti“, - sakė Z. Vaigauskas.

Jis prisiminė, kad „senais laikais dar baisesnių dalykų buvę“, tačiau pastaraisiais metais panašių atvejų pasitaikydavo labai reti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.