Prokurorai tikrins, ar teisėtai buvo krečiami gimdyvių namai

Generalinė prokuratūra pirmadienį pranešė patikrinsianti

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 4, 2013, 2:43 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 3:45 PM

Aiškinamasi, ar susijusios tos kūdikių mirtys su gimdymu namuose ir ar tie gimdyvių sužalojimai turi tiesioginį priežastinį ryšį su nekvalifikuotu gimdymų priėmimu.

Tyrimas atliekamas dėl dokumentų suklastojimo, spaudo suklastojimo ir naudojimo, dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo, nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir neteisėto vertimosi medicinine veikla.

Anot prokurorų, įtarimai šiuo metu pareikšti keturioms moterims, medicininį išsilavinimą turi dvi iš jų. Gimdyvių ar tėvų atžvilgiu tyrimas nėra atliekamas.

Atliekant šį tyrimą režisierės. I. Kurklietytės namuose buvo atlikta krata, ji sulaukė daug kritikos viešojoje erdvėje.

Anot prokurorų, didelio atgarsio sulaukusi krata režisierės I. Kurklietytės namuose atlikta siekiant surinkti daiktus ir dokumentus, galinčius turėti reikšmės nusikalstamai veikai tirti.

Vilniaus rajono policijos komisariato tyrėjai pirmadienį tyrime dėl gimdymų namuose apklausė režisierę Inesą Kurklietytę. Apklausa truko apie porą valandų.

Filmo apie gimdymus namuose „Lengvas raganavimas“ režisierė BNS sakė, kad jai klausimai buvo užduodami kaip filmo kūrėjai ir motinai, šie klausimai ją statė į nepatogią padėtį ir ji supranta, kaip turėjo jaustis kitos policijoje apklaustos namuose gimdžiusios motinos. Režisierė sakė pasirašiusi pasižadėjimą neviešinti apklausos duomenų, todėl jos išsamiau nekomentuos.

Teisėsaugos pareigūnai aiškinasi šešis kūdikių mirčių atvejus per neteisėtus gimdymus namuose. Įtarimai pareikšti keturioms moterims. Tyrimą atlieka Vilniaus rajono policijos komisariatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.