Prokurorai užtildė režisierę I. Kurklietytę

Po keletą valandų trukusio tardymo, prasidėjusio ankstų pirmadienio rytą, režisierė Inesa Kurklietytė atrodė suirzusi ir emociškai pažeista: „Esu labai įžeista, ši byla pasieks pasaulį.“

I. Kurklietytė atvyko į apklausą<br>V. Valentinavičiaus nuotr.
I. Kurklietytė atvyko į apklausą<br>V. Valentinavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Mar 4, 2013, 9:17 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 4:26 PM

„Dėl visko, ką galiu kalbėti ir ko negaliu, turiu tartis su savo advokatu. Jie mane apklausė ir kaip filmo režisierę, ir kaip mamą. Tyrėjai informavo mane, kad negaliu kalbėti apie bylą, tad norėdama nepakenkti savo herojams ir sau, turiu visada tartis su savo advokatu“, – po apklausos kalbėjo režisierė.

Į apklausą atvykusios režisierės teigimu, pareigūnai šaukimą liudyti byloje įteikė per kratą jos namuose ir teigia tikinti, kad ją norima ne tik apklausti, bet ir priversti tylėti: „Bijau, kad tyrėjai mėgins man atskleisti dalį informacijos apie bylą ir lieps pasirašyti dokumentus, kad negalėčiau kalbėti. Visus ėjusius į apklausą jie paakino duoti tylėjimo įžadus.“

Daugiau nei prieš dvi savaites atlikę kratą režisierės I. Kurklietytės ir jos sutuoktinio režisieriaus ir aktoriaus Ramūno Abukevičiaus namuose, prokurorai ne tik išsivežė juos dominusio filmo „Lengvas raganavimas“ juostas, tačiau ir išgąsdino vaikus, mat pareigūnai į namus įsiveržė dar prieš patekant saulei.

Pareigūnai į režisierės namus su kratos orderiu įsiveržė ankstų rytą, tirdami šešių kūdikių mirtis ir aštuonių gimdyvių sveikatos sutrikdymus per, esą, neteisėtus gimdymus namuose.

Prokurorai teigia, kad įtarimai pareikšti keturioms moterims, dėl galimai neteisėtų akušerinių-ginekologinių paslaugų teikimo ne gydymo įstaigose ir pažymų, patvirtinančių vaikų gimimo faktą, išdavimo. Esą tyrimas nėra atliekamas nė vienos gimdyvės atžvilgiu, o režisierė I. Kurklietytė byloje yra viso labo liudytoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.