Išvadų dėl išsekusios mergaitės laukiama kovo viduryje

Sveikatos apsaugos ministerija medicininio audito išvadas dėl vasarį į ligoninę iš Ventos globos namų atvežtos išsekusios mergaitės pateiks kovo 15 d., sako socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

A. Pabedinskienė teigia, kad dėl mergaitės išsekimo sudaryta darbo grupė.<br>M. Kulbio nuotr. iš archyvo
A. Pabedinskienė teigia, kad dėl mergaitės išsekimo sudaryta darbo grupė.<br>M. Kulbio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 6, 2013, 10:10 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 1:05 PM

„Kovo 15 dieną Sveikatos apsaugos ministerija turėtų pateikti medicininio audito išvadas. Kovo 29 dieną mes turėtume turėti mūsų tarnybinio audito išvadas“, - trečiadienį interviu „Žinių radijui“ teigė ministrė.

Taip pat, pasak ministrės, iki kovo 8 d. bus suformuota darbo grupė, kurią sudarys Sveikatos apsaugos ministerijos, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos bei nevyriausybinių organizacijų atstovai. Darbo grupė iki gegužės 1 d. pateiks išvadas ir tuomet rudens Seimo sesijai bus teikiami teisės aktų pakeitimai, sakė ministrė.

Vasario 18 d. į Kauno klinikas iš Ventos socialinės globos namų buvo atvežta kritinės būklės septynmetė, svėrusi vos 5 kilogramus. Medikai įtarė, kad globos namuose mergaitė buvo marinta badu.

Po savaitės ligoninėje mergaitė valgė normaliai, bendravo, reagavo į aplinką.

Ventos socialinių globos namų direktorė Gražina Banienė kaltinimus mergaitės nepriežiūra neigė ir tikino, kad globos namuose daryta viskas, jog padėtų psichikos sutrikimų turinčiai mažylei. Buvo kreiptasi į Šiaulių ligoninę, Šiaulių Moters ir vaiko šeimos kliniką, kurioje mergaitė gydyta šešias dienas. Vėliau nuspręsta kreiptis į Kauno klinikų medikus.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija dėl iš Ventos socialinės globos namų medikams atvežtos mergaitės praėjusį pirmadienį pradėjo tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.