Klaipėdos valdininkų darbas įvertintas nepriekaištingai

Įstatymo numatyta prievolė kasmet įvertinti valstybės tarnautojų darbą tampa gera proga pasididinti algas. Ką tik pasibaigusi šiųmetė Klaipėdos miesto savivaldybės darbuotojų atestacija dar kartą įrodė, kad valdininkai savo darbą linkę vertinti tik teigiamai.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Mar 6, 2013, 2:52 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 12:18 PM

Daugiau nei pusė iš visų vertintų darbuotojų bus paaukštinti pareigose ir gaus didesnį atlygį. Penktadaliui bus paskatinti padėkomis ir vardinėmis dovanomis. Per pastaruosius dešimtį metų nepasitaikė atvejo, kad dėl neigiamo įvertinimo iš darbo būtų atleistas bent vienas Savivaldybės tarnautojas.

Per eilinę atestaciją vasarį iš viso įvertintas 54 valstybės tarnautojų darbas. Juos paaukštinti pasiūlė tiesioginiai skyrių vadovai. Komisija atsižvelgė į daugelio jų rekomendacijas ir gerai arba labai gerai įvertino 41 valstybės tarnautojus. Pirmoji kvalifikacinė klasė suteikta 2 darbuotojams, antroji – 5, o trečioji – 6. Padidėjus kvalifikacinei klasei, alga šokteli apie 10 proc. Pirmoji klasė garantuoja net 45 proc. didesnį atlyginimą.

28 teigiamai įvertintiems darbuotojams bus padidinta valstybės tarnautojo kategorija. Personalo skyriaus vedėjos Jolitos Grigaitienės teigimu, daugiausiai tai mažiausią kategoriją turintys tarnautojai, kuriems kategorija nuo A6 padidinta iki A7. Tai reiškia, kad jau nuo kito mėnesio jie gaus maždaug 60 litų didesnę algą.

Dar 11 darbuotojų bus paskatinti kukliau – jų atlyginimai nedidės, tačiau jie gaus administracijos direktoriaus padėkos raštus ir vardines dovanas. Kokios jos, administracija teigė dar nenusprendusi.

2 tarnautojų darbas įvertintas gerai, nors pernai buvo įvertintas labai gerai. Šiemet nebuvo nė vieno, kurio darbas įvertintas nepatenkinamai. Pernai tokio įvertinimo sulaukė buvęs Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Irenijus Zaleckis. Dėl viešosios tvarkos pažeidimo teistas valdininkas sugebėjo net metus neateiti į darbą. Jis pasinaudojo visomis galimybėmis nedirbti, tad dalį laiko neva sirgo, kitą dalį atostogavo. Prieš kelias savaites I. Zaleckis pagaliau pasirodė darbe. Po pernai vykusios atestacijos jis pažemintas pareigose ir dabar dirba Viešosios tvarkos skyriaus specialistu.

Kartą per metus surengti darbuotojų atestaciją Savivaldybę įpareigoja Valstybės tarnybos įstatymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.