Atsinaujinę liberalcentristai jau aižėja

Naujajai Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) vadovybei teks pasistengti, kad partija neišsibėgiotų. Nepatenkinti naująja valdžia  liberalcentristus palieka ištisi partijos skyriai.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Mar 7, 2013, 1:05 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 10:30 AM

Trečiadienį Liberalų sąjūdžio valdyba priėmė į partiją beveik visą Akmenės liberalcentristų skyrių. Jis buvo stipriausias LiCS padalinys Šiaulių apskrityje. Iš Artūro Meliano vadovaujamos partijos taip pat pasitraukė trijų Vilniaus skyrių vadovai.

Pradėjo jungtis „iš apačios“ 

„Išeina visi aktyvūs skyriaus nariai. Mūsų išviso yra apie du šimtus. Iki tol dar laukėme, gal partijos susijungs, tačiau matau, kad Liberalų sąjūdžio ir LiCS vadai Vilniuje nesusikalba. Todėl nusprendėme jungtis „iš apačios“ – rajonuose“, – portalui lrytas.lt sakė buvęs liberalcentristų skyriaus pirmininkas, Akmenės rajono savivaldybės administracijos direktorius Apolinaras Nicius

Jis nusivylė partijos pasirodymu praėjusiuose Seimo rinkimuose, kai LiCS liko už parlamento borto. A. Nicius mano, kad panašiai pasielgs ir kai kurie kiti liberalcentristų skyriai.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis pabrėžia, kad Akmenės liberalcentristai liberalams yra gerai pažįstami. Skyrius mena tuometės Liberalų sąjungos laikus.

E. Masiulis nedrįso spėlioti, kurie LiCS skyriai prie Liberalų sąjūdžio gali prisijungti ateityje, tačiau pripažino, kad pokalbiai dėl liberalių jėgų vienijimo rajonuose vyksta.

Suabejojo suvažiavimo teisėtumu

Trečiadienį paaiškėjo, kad iš LiCS išstojo trijų iš dešimties sostinės liberalcentristų skyrių – Lazdynų, Karoliniškių ir Šeškinės - vadovai.

„Praėjusią savaitę vykęs LiCS suvažiavimas buvo naujų vilčių, naujų žingsnių bei sėkmės garantas ateičiai, tačiau po priimtų sprendimų matyti, kad daugelis iš mūsų dar nesubrendę daryti protingus politinius žingsnius. Nenorėčiau būti pranašu, tačiau pasirašėme LiCS mirties nuosprendį“, - pareiškė Lazdynų skyriaus pirmininkė Alma Šiaudinienė.

Šeškinės skyriaus pirmininkė Asta Paškevičienė teigė išeinanti su visu skyriumi. Kur eina, politikė neatskleidžia. Sako turinti pakankamai laiko pagalvoti.

Iššūkį A. Melianui per partijos pirmininko rinkimus metusi A. Paškevičienė suabejojo ir paties liberalcentristų suvažiavimo teisėtumu.

„Teisingumo ministerija skelbia, kad suvažiavimo dieną LiCS turėjo 3839 narius. Suvažiavime dalyvavo 331 delegatas, atstovaujantis 20 narių, tad bendras atstovaujamųjų skaičius buvo 6620, t. y. dvigubai daugiau, nei yra narių. Tad kyla klausimas, kam atstovavo lygiai pusė delegatų ir apskritai - ko verti tik ką įvykusio suvažiavimo rezultatai“, - sakė A. Paškevičienė.

Siūlo iš  karto  jungti  partijas

LiCS  pirmininkas A. Melianas Šeškinės ir kitų Vilniaus skyrių vadovų išėjimą iš partijos vadina nesugebėjimu susitaikyti su pralaimėjimu partijos pirmininko rinkimuose.

„Ji apsiskaičiavo, su delegatais viskas gerai“, - A. Paškevičienės priekaištus atrėmė partijos vadovas. Jis sako, kad išeinantys skyrių vadovai dirbo prastai. Tai esą liudija ir rinkimų rezultatai šiuose sostinės rajonuose.

Tuo tarpu Akmenės skyriaus išėjimas jam buvo staigmena.

„Išeina ne skyrius, o žmonės. Mes tikimės atnaujinti skyriaus veiklą. Bet kokiu atveju, manau, kad reikia jungti partijas iškart o ne po gabaliuką. Dabartinę situaciją laikau politine kova ir žaidimais“, - kalbėjo buvęs vidaus reikalų ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.