Girtas teisme siautėjęs eksteisėjas Z. Birštonas neigia iškeikęs jį demaskavusį vilnietį

Kauno apygardos teismui teks aiškintis, ar iš tikrųjų buvęs Vilniaus apygardos teismo teisėjas Zenonas Birštonas neblaivus savo kabinete necenzūriniais žodžiais keikė ir „asilu“ išvadino Betmenu pramintą vilnietį Renatą Kačinauską. Teismas bandė sutaikyti konflikto dalyvius, tačiau R. Kačinauskas sutiko taikytis su sąlyga, jog Z. Birštonas jam sumokėtų 10 tūkst. litų kompensaciją, o pastarasis neigė savo kaltę. Bylą nuspręsta nagrinėti teisiamajame posėdyje.

Incidentas, dėl kurio mantijos neteko Vilniaus apygardos teismo teisėjas Z. Birštonas, įvyko 2011 metų kovo pabaigoje.<br>N. Povilaitis
Incidentas, dėl kurio mantijos neteko Vilniaus apygardos teismo teisėjas Z. Birštonas, įvyko 2011 metų kovo pabaigoje.<br>N. Povilaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2013-03-07 16:52, atnaujinta 2018-03-10 09:53

Kauno apygardos teismui nepavyko sutaikyti buvusio Vilniaus apygardos teismo teisėjo, skandalingai pagarsėjusio Zenono Birštono ir nuo jo veiksmų galimai nukentėjusio, žurnalistų Betmenu praminto vilniečio Renato Kačinausko.

Į teismą privataus kaltinimo tvarka R. Kačinauskas kreipėsi prašydamas Z. Birštonui iškelti baudžiamąją bylą dėl įžeidimo užgauliai pažeminant. Ketvirtadienį teismas surengė taikinamąjį posėdį, jame pasiūlė konflikto šalims susitaikyti.

R. Kačinauskas pareiškė taikytis sutinkantis su sąlyga, jog jį neva iškeikęs ir „asilu“ pavadinęs Z. Birštonas atlygins patirtą neturtinę žalą, kuri įvertinta 10 tūkst. litų. Dėl potraukio svaigalams su teisėjo karjera atsisveikinęs Z. Birštonas atsisakė taikytis ir tikino R. Kačinausko nekeikęs, o tik griežtai paprašęs jo išeiti iš kabineto.

Bylininkams nesusitaikius, nuspręsta bylą nagrinėti teisiamajame posėdyje, kuris įvyks antroje kovo pusėje.

„Tai, ką sako R. Kačinauskas, – faktais neparemti teiginiai. Aš šio žmogaus nekeikiau, tik paprašiau išeiti iš mano kabineto“, - lrytas.lt žurnalistui sakė Z. Birštonas.

Incidentas, dėl kurio mantijos neteko Vilniaus apygardos teismo teisėjas Z. Birštonas, įvyko 2011 metų kovo pabaigoje.

Į teismą atvykęs vilnietis R. Kačinauskas nesulaukė jo bylą nagrinėti turėjusio teisėjo Z. Birštono, tad ėmė jo ieškoti. Užsukęs į teisėjo kabinetą jis Z. Birštoną rado neblaivų. Girtas teisėjas esą iškeikęs R. Kačinauską, tad šis suskubo informuoti žurnalistus.

Šiems pasirodžius girtas teisėjas elgėsi nederamai, suskubo pasišalinti iš teismo pastato, lipdamas laiptais nugriuvo, o lauke žurnalistus keikė necenzūriniais žodžiais, vieną jų vadino „šūdų šūdo gabalu“. Teisėjas nurimo tik atvykus iškviestiems policijos pareigūnams, vėliau į alkoholio matuoklį jis įpūtė 0,59 promiles.

Po šio incidento Z. Birštonui teko atsisveikinti su teisėjo mantija, jis buvo atleistas iš darbo.

R. Kačinauskas buvusį teisėją į teismą padavė privataus kaltinimo tvarka, už viešą įžeidimą užgauliai pažeminant jis prašo priteisti 10 tūkst. litų kompensaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.