Londone lietuvių jaunimas diskutuos apie inovacijų pritaikymą Lietuvoje

Jungtinės Karalystės lietuvių jaunimo sąjunga (JKLJS) kovo 9 dieną (šeštadienį) kviečia visus į kasmetinį Jaunimo susitikimą Londone. Jau VII-ojo susitikimo tema – „Mobili Lietuva: tiltai tarp Lietuvos ir pasaulio“. Susitikime bus aptariamas išeivių dabartinis vaidmuo ir dar neišnaudotas potencialas skleidžiant naują, drąsų požiūrį ir diegiant inovacijas Lietuvos kultūriniame, akademiniame bei verslo pasaulyje. Renginys aktualus visiems, kas neabejingi dabartinėms Lietuvos aktualijoms, domisi mokslo, karjeros galimybėmis ir asmeniniu tobulėjimu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 7, 2013, 9:57 AM, atnaujinta Mar 10, 2018, 10:55 AM

Diskusijoje dalyvaus verslo, švietimo, kultūros sričių ekspertai ir profesionalai: KTU rektorius Petras Baršauskas, Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos Švietimo ir mokslo programų vadovas Arūnas Mark, „Advanced Advice“ įkūrėjas bei vadovas, gavęs „JCI Lietuva 2012“ Kūrybiškiausio jaunojo Lietuvos verslininko apdovanojimą Ilja Malkin, startuolis ir buvęs „Startup Monthly Vilnius“ vykdomasis direktorius, o dabar tarptautinės perlaidų bendrovės „TransferGo“ įkūrėjas ir vadovas Daumantas Dvilinskas, LCLC valdybos narys, investiciniame banke Royal Bank of Canada dirbantis Daumantas Mockus, operos ir teatro režisierė, vedanti aktorių meistriškumo seminarus visame pasaulyje, Dalia Ibelhauptaitė ir kiti.

„Gana dejuoti dėl emigracijos – tai natūralus procesas, kurio stabdyti įstatymais ar draudimais neįmanoma ir net nereikia. Jaunimas jau seniai prisitaikė prie šiuolaikinio atviro pasaulio ir dažnas mato jį kaip vieną didelį miestą, kuriame susisiekimas paprastas, o karjeros galimybės – plačios. Dabar nuskristi iš Vilniaus į daugelį Europos miestų ir atgal dažnai yra ir greičiau, ir pigiau nei nuvažiuoti į Klaipėdą. Reikia ne kovoti su šiuo reiškiniu, užsidarant iš vidaus, bet suvokti emigracijos, o, tiksliau, mobilumo, teikiamas naujas galimybes ir atrasti, kaip galėtume tai pritaikyti Lietuvos bei pasaulio lietuvių bendruomenės labui. Turime diskutuoti, kaip geriausiai išnaudoti išeivių siūlomą unikalią kultūrinę patirtį, idėjas, ryžtą keisti ir kurti“, – savo mintimis dalijasi JKLJS viceprezidentas Darius Tamauskas.

Be diskusijos dalyvių, renginyje patarimais dalysis ir su studentais diskutuos svečiai, užsienyje įgytą studijų bei darbo patirtį sėkmingai taikantys Lietuvoje. Taip pat bus pristatomi įvairūs socialiniai projektai bei klubai, aktyviai veikiantys Jungtinėje Karalystėje, į kurių veiklą yra įsitraukęs čia gyvenantis jaunimas: „LT Big Brother“, „Academic Brother“, „JKLJS praktika“, „Lithuanian City of London Club“, „Global Lithuanian Leaders“ ir kiti.

Renginys vyks Lietuvos Respublikos ambasadoje Londone (Lithuania House, 2 Bessborough Gardens, Westminster, London, SW1V 2JE), kovo 9 d., šeštadienį, 9.30–17.00 val. Po oficialios dalies pabaigos renginio dalyviai bei svečiai vakarą galės pratęsti neformalioje aplinkoje „Morpeth Arms“ (58 Millbank, Westminster, London, SW1P 4RW). Išankstinės registracijos formą bei daugiau informacijos galima rasti www.jkljs.org.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.