Seimo komitetai į LRTK siūlo J. Korenką, E. Vaitiekūną, V. Budniką

Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-03-13 16:31, atnaujinta 2018-03-10 02:04

Socialdemokratų siūlymu į komisiją būtų deleguojamas režisierius, buvęs parlamentaras Jonas Korenka, Darbo partijos siūlymu - pedagogas, muzikologas, teisininkas Edmundas Vaitiekūnas, „Drąsos kelio“ frakcijos siūlymu - Lietuvos žmogaus teisių gynimo asociacijos vadovas Vytautas Budnikas. Dėl jų skyrimo komisijos nariais spręs visas Seimas.

Pernai Seimas pakeitė LRTK sudarymo tvarką, komisiją sudarys nebe 13, o 11 narių. Du jų skiria prezidentas, tris (vieną - iš opozicinių frakcijų) - Seimas Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto ir Informacinės visuomenės plėtros komiteto bendru teikimu, tris narius - Lietuvos meno kūrėjų asociacija, vieną narį - Lietuvos katalikų bažnyčios Vyskupų konferencija, vieną narį - Lietuvos žurnalistų sąjunga, vieną narį – Lietuvos žurnalistų draugija.

Komisijos nariu gali būti skiriamas tik nepriekaištingos reputacijos Lietuvos pilietis, turintis aukštąjį universitetinį išsilavinimą ir ne mažesnę kaip penkerių metų patirtį audiovizualinės politikos, viešosios informacijos rengėjo ar skleidėjo veiklos srityse, profesinės ar akademinės patirties visuomenės informavimo, švietimo, kultūros, mokslo ar žmogaus teisių srityse.

Komisijos nariai skiriami ketverių metų kadencijai ir jais gali būti ne ilgiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

Komisijos pirmininką ir jo pavaduotoją bendru Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto ir Informacinės visuomenės plėtros komiteto teikimu iš LRTK narių dvejų metų laikotarpiui skiria ir atleidžia Seimas.

LRTK yra atsakinga už Lietuvos jurisdikcijai priklausančių radijo ir (ar) televizijos programų transliuotojų, retransliuotojų ir užsakomųjų visuomenės informavimo audiovizualinėmis priemonėmis paslaugų teikėjų veiklos reguliavimą ir kontrolę. institucija. Ji taip pat dalyvauja formuojant valstybės audiovizualinę politiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.