Teismai vieningi: aktorius R. Teresas turi būti sugrąžintas į darbą

***

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Mar 13, 2013, 6:17 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 1:57 AM

Nuo praėjusių metų rudens Darbo biržos klientu buvusiam R. Teresui už priverstines pravaikštas turėjo būti sumokėta 5456 litų vidutinio darbo užmokesčio. Taip pat aktoriui priteista 2000 litų jo patirtos neturtinės žalos.

Be to, nuo apylinkės teismo sprendimo vykdymo, t.y. praėjusio gruodžio 19 dienos už kiekvieną priverstinę pravaikštos dieną R. Teresui privaloma sumokėti po 67 litus.

Apygardos teismas patenkino ir dar vieną papildomą R. Tereso prašymą. J. Miltinio teatras jam turės sumokėti 1400 litų bylinėjimosi išlaidų.

Sužinoti rašytinio proceso tvarka išnagrinėtos bylos sprendimo į Panevėžio apygardos teismą atvyko tik iš darbo atleistas aktorius.

Jis žurnalistams pasidžiaugė, kad neseniai pradėjo dėstyti Panevėžio kolegijos studentams teatro terapijos discipliną.

Sužinojęs jam palankų apygardos teismo sprendimą, R. Teresas sakė neabejojąs, kad jo ir J. Miltinio teatro ginčas persikels į dar aukštesnės instancijos teismą.

Dabartinis teatro vadovas Romualdas Vikšraitis nedega noru R. Teresą grąžinti į kolektyvą. Buvęs ilgametis teatro direktorius nevengia garsiai pakritikuoti dabartinio direktoriaus vadovavimo metodų.

R. Teresas neabejoja, kad R. Vikšraitis jį atleisdamas bandė susidoroti su jo vadovavimo metodams prieštaraujančiu pavaldiniu. Tuo pačiu pagąsdinti kitus aktorius.

Vis dėlto teismas nusprendė, kad R. Teresas pažeidė darbo drausmę. Tačiau atleidimas iš darbo buvo per griežta bausmė.

J.Miltinio teatro direktorių R. Vikšraitį supykdė R. Tereso nemokamos atostogos.

Aktorius parašė pareiškimą, prašydamas jį išleisti šių atostogų nuo praėjusių metų rugpjūčio 28 iki rugsėjo 4 dienos. Per tą laiką R. Teresas buvo suplanavęs kelionę į Bulgariją. Ten jis vežė sergančią savo motiną pasikonsultuoti pas profesorių.

Po kurio laiko aktorius parašė kitą prašymą, kuriame nurodė trumpesnį atostogų laiką - rugsėjo 1 - 4 dienas. R. Vikšraitis pasirašė abu šiuos prašymus.

Derindamas vizito pas Bulgarijos gydytojus ir skrydžių į šią šalį laiką, R. Teresas turėjo grįžti prie pirmame pareiškime nurodytos atostogų datos. Nunešęs pirmąjį pareiškimą pas R. Vikšraitį, jo kabinete nerado.

Todėl išskrisdamas į Bulgariją, R. Teresas paprašė žmonos, to paties teatro aktorės Ligitos Kondrotaitės kad ši nuneštų pareiškimą ir paaiškintų teatro vadovui jo ankstesnio išvykimo priežastis.

Tačiau R. Vikšraitis nepanoro klausytis L. Kondrotaitės. Jis pareiškė, kad R. Teresas per paskutiniąsias rugpjūčio dienas padarė tris pravaikštas. Už tai aktorius buvo atleistas iš darbo.

Nors per tas dienas R. Teresui nereikėjo dalyvauti nei repeticijose, nei spektakliuose, R. Vikšraičio nuomone, teatrui buvo padaryta žala. Todėl siekdamas, kad kiti aktoriai neimtų panašiai savivaliauti, direktorius nubaudė R. Teresą, atleisdamas jį iš darbo.

***

Pastaruoju metu J.Miltinio dramos teatre susiklostė kritiška situacija. Dalis kolektyvo yra nepatenkinti direktoriaus R. Vikšraičio autoritariniais vadovavimo metodais ir ragina jį atsisakyti vadovo darbo.

Tačiau R. Vikšraitis atkerta, kad juo nepatenkinti tie, kuriems nepatinka naujovės teatre. Dvejus metus panevėžiečiams vadovaujantis direktorius pernai garsiai prabilo apie masinį girtavimą kolektyve. Jis pasiūlė į sceną lipančius aktorius ir scenos darbininkus tikrinti alkotesteriais.

Tokios R. Vikšraičio šnekos sukėlė dalies aktorių ir teatro darbuotojų pasipiktinimą. Jie pareikalavo, kad direktorius atsiprašytų už šmeižikiškas kalbas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.