Atsakymų apie mediciną ministras pasiūlė ieškoti jo biografinėje knygoje

Susitikimuose su šalies gydytojais bei gyventojais Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis toliau demonstruoja ir reklamuoja savo biografinę knygą.

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Baronaitė

2013-03-19 15:59, atnaujinta 2018-03-09 17:12

Ministras ne į visus raseiniškių klausimus apie medicinos paslaugas, sveikatos apsaugą atsakė išsamiai.

Galbūt taupydamas laiką ir norėdamas padiskutuoti įvairesnėmis temomis, atsakymų apie mediciną ministras pasiūlė paieškoti ir knygoje „Vytenio Povilo Andriukaičio gyvenimo interviu“.

Susitikimas su nedideliu būriu raseiniškių įvyko Raseinių bibliotekoje darbo valandomis.

Pusamžis vyras ministro paklausė, kodėl didžiųjų miestų gydymo įstaigose medicininiai tyrimai atliekami po kelių mėnesių, o, jeigu už tyrimus sumokama tam tikrą pinigų sumą, jie padaromi nedelsiant.

V.Andriukaitis atsakė, kad dėl to kalti patys gyventojai, nes į Seimą jie renka partijų atstovus, kurie negina žmogaus teisių. „Aš savo balsą atidaviau už socialdemokratus, bet jūs balsuojate už gražius veidus, pažadus, bet ne už pažiūras, idėjas. Kai balsuojate už liberalus, tai ir gaunasi tie keisti dalykai“, - teigė ministras.

Tuos keistus dalykus jis paaiškino populiaria fraze: „Kas turi pinigų tas eina pas Onutę, o kas neturi jų, žiūri pro skylutę“.

Patarimu skaityti jo knygą, jis norėjo paskatinti žmones, kad šie domėtųsi medicina, o antra – padėkoti bibliotekos vadovams, kad šie nemokamai leido bibliotekoje susitikti su gyventojais.

Susitikime su visuomene nebuvo kalbama apie politiką. Tačiau ministras visada pasako, kokia yra liberalių partijų atstovų nuomonė medicinos klausimais“, - teigė V. Andriukaičio vizitą į Raseinių rajoną suorganizavęs Seimo narys socialdemokratas Edmundas Jonyla.

Prieš susitikimą su gyventojais ministras bendravo su Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centro, Ariogalos pirminės sveikatos priežiūros centro medikais bei Raseinių ligoninės bei privačių klinikų vadovais.

„Mūsų įstaigos darbuotojai su ministru bendravo maloniai, o bibliotekoje vykęs susitikimas taip pat nepaprastai patiko žmonėms. Jie gyrė ministrą“, - įspūdžiais apie susitikimą su V.Andriukaičiu dalijosi Raseinių pirminės sveikatos priežiūros centro direktorė Sofija Šneiderienė.

Po renginio bibliotekoje V. Andriukaitis automobiliu, kurį Sveikatos apsaugos ministerija nuomoja ministro kelionėms, nuvyko į Raseinių technologijos ir verslo mokyklą.

Čia prieš vietos socialdemokratų ataskaitinę-rinkiminę konferenciją ministras apie dvidešimt minučių bendravo su bendrapartiečiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.